1 min read

Veganska limonina pita z malinami

veganska limonino-kokosova pita z malinamiveganska limonino-kokosova pita z malinamii_wm1veganska limonino-kokosova pita z malinamii_wmpg

Veganska limonina pita z malinami

* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • za testo
  • DATELJNI 15 kosov
  • INDIJSKI OREŠČKI 100 g

krema

  • RIŽEVO-KOKOSOVO MLEKO 200 ml
  • KROMPIRJEV ŠKROB 1,5-2 zvrhani jušni žlici
  • MELISIN SIRUP 4-5 jušnih žlic* (opombe spodaj)
  • LIMONIN SOK 2 stisnjeni sveži limoni

za nadev

  • MALINE zamrznjene, 1 velika pest*
  • TEMNA ČOKOLADA naribana, 1 jušna žlička

Instructions
 

  • Indijske oreščke namočimo čez noč ali vsaj nekaj ur pred uporabo.
  • Zmiksamo jih skupaj z dateljni v homogeno maso, ki jo pritisnemo na model, obložen s peki papirjem. Za lažjo obdelavo si pomagamo z rahlo navlaženimi rokami, tako bo najlažje.
  • Pustimo v hladilniku 10 minut, da se rahlo strdi.
  • Limoni ožamemo.
  • Skuhamo kremo - od hladnega riževega mleka vzamemo 5-6 jušnih žlic in jih razmešamo s škrobom.
  • Preostanek mleka zavremo skupaj z melisinim sirupom; ogenj zmanjšamo in v mleko z metlico vmešamo škrob. Ves čas mešamo, da se omaka zgosti. Na koncu primešamo limonin sok.
  • Odstavimo in zlijemo na testo.
  • Obložimo z malinami in čez naribamo čokolado. Počakamo, da se ohladi in postrežemo.

Notes

* Lahko nadomestimo s katerikoli drugim sladilom; sama sem se poslužila tega, ker sem v zanosu deževnega popoldneva in želji po sladkem, spregledala, da ni sladkorja in sem zato poskusila s sirupom, ki je bil ravno pri roki. 🙂
* Lahko uporabimo poljubno sadje - banane (v tem primeru kremo manj sladkamo), gozdne sadeže (sladkamo malo bolj, ker so bolj kisli), nektarine, breskve, marelice, borovnice, hruške, kivi, itd.

Dodaj odgovor