1 min read
Veganska limonina pita z malinami
Veganska limonina pita z malinami
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- za testo
- DATELJNI 15 kosov
- INDIJSKI OREŠČKI 100 g
krema
- RIŽEVO-KOKOSOVO MLEKO 200 ml
- KROMPIRJEV ŠKROB 1,5-2 zvrhani jušni žlici
- MELISIN SIRUP 4-5 jušnih žlic* (opombe spodaj)
- LIMONIN SOK 2 stisnjeni sveži limoni
za nadev
- MALINE zamrznjene, 1 velika pest*
- TEMNA ČOKOLADA naribana, 1 jušna žlička
Instructions
- Indijske oreščke namočimo čez noč ali vsaj nekaj ur pred uporabo.
- Zmiksamo jih skupaj z dateljni v homogeno maso, ki jo pritisnemo na model, obložen s peki papirjem. Za lažjo obdelavo si pomagamo z rahlo navlaženimi rokami, tako bo najlažje.
- Pustimo v hladilniku 10 minut, da se rahlo strdi.
- Limoni ožamemo.
- Skuhamo kremo - od hladnega riževega mleka vzamemo 5-6 jušnih žlic in jih razmešamo s škrobom.
- Preostanek mleka zavremo skupaj z melisinim sirupom; ogenj zmanjšamo in v mleko z metlico vmešamo škrob. Ves čas mešamo, da se omaka zgosti. Na koncu primešamo limonin sok.
- Odstavimo in zlijemo na testo.
- Obložimo z malinami in čez naribamo čokolado. Počakamo, da se ohladi in postrežemo.
Notes
* Lahko nadomestimo s katerikoli drugim sladilom; sama sem se poslužila tega, ker sem v zanosu deževnega popoldneva in želji po sladkem, spregledala, da ni sladkorja in sem zato poskusila s sirupom, ki je bil ravno pri roki. 🙂
* Lahko uporabimo poljubno sadje - banane (v tem primeru kremo manj sladkamo), gozdne sadeže (sladkamo malo bolj, ker so bolj kisli), nektarine, breskve, marelice, borovnice, hruške, kivi, itd.
* Lahko uporabimo poljubno sadje - banane (v tem primeru kremo manj sladkamo), gozdne sadeže (sladkamo malo bolj, ker so bolj kisli), nektarine, breskve, marelice, borovnice, hruške, kivi, itd.