1 min read

Ultimativne anti-prehladne lizike

Spomnim se, ko smo bili otroci in nas je bolelo grlo; takrat je mama vedno pripravila take domače karamelne bonbončke; v ponvi je segrevala sladkor, da se je stopil, jih takoj vlila na kovinsko ploščo v obliki krogov in ko so se ohladili, smo jih pozobali. 🙂
Mi smo tokrat pripravili še boljše, saj smo jim dodali nariban ingver, v drugem poskusu ingverjev sok (nastane, ko ribamo ingver), v tretjem pa sušen ingver. Za proti-vnetno delovanje poskrbita še kurkuma in cimet ter seveda vitamin C v limoncah.

lizike1

Uporabili smo nerafiniran trsni sladkor iz prve slovenske trgovine z ekološkimi živili Kalček.

sestavine lizike

 

Ultimativne anti-prehladne lizike

* od 12. meseca dalje * brez glutena * vegansko * brez mlečnih izdelkov * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients
  

  • RJAVI SLADKOR 5 zvrhanih jušnih žlic
  • LIMONIN SOK 1 mala čajna žlička
  • CIMET ščep
  • KURKUMA ščep
  • INGVER svež, en mini košček ali sušen, ščep
  • palčke za lizike ali lesene palčke za ražnjiče

Instructions
 

  • Sladkorju dodamo cimet, kurkumo in ingver ter ga počasi segrevamo v ponvici, da se utekočini; pogosto mešamo. Ko dobi lepo zlato rjavo barvo, previdno (ker je zelo vroče) na peki papir ali alu folijo zlivamo majhne krogce, v katere takoj položimo leseno palčko.
  • Vsako liziko pokapamo z limoninim sokom in počakamo, da se ohladi.
 

Dodaj odgovor