2 mins read

Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko

tunini burgerji in krompir z ohrovtom po azijsko

Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko

Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * mesno - tuna * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • KROMPIR 3 srednje veliki
  • OHROVT 1/2 manjše glave
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • SOJINA OMAKA fermentirana, brez MSG in ne-GSO, 1 čajna žlička
  • BALZAMIČMI KIS 1 čajna žlička
  • SOL ščep
  • ---
  • TUNA v lastnem soku, 100 g
  • STAR KRUH 1 krajec ali dva srednje velika kosa
  • MLEKO 1-2 dcl
  • PETERŠILJ 1 šoper
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • DROBTINE po potrebi
  • SEZAM nekaj žlic
  • REPIČNO OLJE nekaj žlic za peko

Instructions
 

  • Kruh nakockamo, prelijemo z mlekom in pustimo, da se dobro napije.*
  • Dodamo odcejeno tuno, nasekljan peteršilj, rdečo papriko in dobro premešamo. Maso pustimo pol ure, da se sestavine lepo napojijo.
  • Medtem skuhamo nakockan krompir in ga odcedimo. Ohrovt narežemo na tanke rezance in ga v ponvi z malo olja podušimo, da rahlo uplahne. Dodamo na majhne koščke narezan krompir in narahlo pretlačimo in premešamo skupaj z ohrovtom. Ugasnemo in odstavimo, da se malo ohladi.
  • V skodelici zmešamo sojino omako, kis in ščep soli ter prelijemo čez krompir in ohrovt.
  • Masa za polpetke je sedaj pripravljena - oblikujemo burgerje približno istih velikosti; če se nam zdi masa premokra in polpetki ne stojijo skupaj, dodamo žlico ali dve drobtin, premešamo in počakamo nekaj minut, da se napojijo.
  • Oblikovane polpetke povaljamo v sezamu in na hitro popečemo v ponvi na repičnem olju (zelo malo - toliko, da je dno prekrito); na vsaki strani 2-3 minute.
  • Odcedimo na papirnati brisački.

Notes

* Raje dodajajmo mleko postopno - kruh premešamo in pustimo, da se napije. Če bomo dali preveč mleka naenkrat, bo kruhova masa premokra in nam bodo polpetki na račun tega razpadali.

Dodaj odgovor