2 mins read
Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko
Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko
Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * mesno - tuna * brez jajc
Ingredients
- KROMPIR 3 srednje veliki
- OHROVT 1/2 manjše glave
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- SOJINA OMAKA fermentirana, brez MSG in ne-GSO, 1 čajna žlička
- BALZAMIČMI KIS 1 čajna žlička
- SOL ščep
- ---
- TUNA v lastnem soku, 100 g
- STAR KRUH 1 krajec ali dva srednje velika kosa
- MLEKO 1-2 dcl
- PETERŠILJ 1 šoper
- RDEČA PAPRIKA ščep
- DROBTINE po potrebi
- SEZAM nekaj žlic
- REPIČNO OLJE nekaj žlic za peko
Instructions
- Kruh nakockamo, prelijemo z mlekom in pustimo, da se dobro napije.*
- Dodamo odcejeno tuno, nasekljan peteršilj, rdečo papriko in dobro premešamo. Maso pustimo pol ure, da se sestavine lepo napojijo.
- Medtem skuhamo nakockan krompir in ga odcedimo. Ohrovt narežemo na tanke rezance in ga v ponvi z malo olja podušimo, da rahlo uplahne. Dodamo na majhne koščke narezan krompir in narahlo pretlačimo in premešamo skupaj z ohrovtom. Ugasnemo in odstavimo, da se malo ohladi.
- V skodelici zmešamo sojino omako, kis in ščep soli ter prelijemo čez krompir in ohrovt.
- Masa za polpetke je sedaj pripravljena - oblikujemo burgerje približno istih velikosti; če se nam zdi masa premokra in polpetki ne stojijo skupaj, dodamo žlico ali dve drobtin, premešamo in počakamo nekaj minut, da se napojijo.
- Oblikovane polpetke povaljamo v sezamu in na hitro popečemo v ponvi na repičnem olju (zelo malo - toliko, da je dno prekrito); na vsaki strani 2-3 minute.
- Odcedimo na papirnati brisački.
Notes
* Raje dodajajmo mleko postopno - kruh premešamo in pustimo, da se napije. Če bomo dali preveč mleka naenkrat, bo kruhova masa premokra in nam bodo polpetki na račun tega razpadali.