Tropska fantazija
Od našega rojstnodnevnega tiramisuja so ostali še piškoti Savoiardi, okoli 10 komadov, zato sem se odločila za hitro popoldansko sladico; ker so ti piškoti (meni) ekstremno sladki, sem ostale nadeve pustila kar brez sladkorja in se je ravno prav izšlo. Če jih nimate, so seveda primerni katerikoli otroški piškoti, če so brez sladkorja, še toliko boljše. 🙂
Eno plast sem nasula samo kokosa, bil je zanimiv, malo hrustljav in tortica zaradi tega, ko smo jo rezali, ni tako lepo stala skupaj, zato mogoče raje predlagam, da pripravite kokosovo kremo (škrob+kokos+kokosovo mleko in skuhate kot puding).
Združila sem meni najljubše okuse – banana, ananas, kokos in kakav. Verjetno je odveč dodati, da sva jo skupaj z otrokom pojedla, prej kot rečeš keks. 🙂
Tropska fantazija
Ingredients
- za model premera 10 cm
- PIŠKOTI poljubni, 10 kosov
- PRAVI KAKAV 1 jušna žlica
- KOKOSOVO MLEKO nekaj žličk za testo + 3 jušne žlice za nadev
- KOKOSOVA MOKA 2-3 jušne žlice
- BANANA 1
- ANANASOV KOMPOT nesladkan ali manj sladek, 200 g
- KORUZNI ŠKROB 1 zvrhana jušna žlica
- VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
- ŽAFRANIKA samo za barvo, lahko jo izpustimo
Instructions
- Piškote skupaj s kakavom zmiksamo v drobtine; postopoma dodajamo malo kokosovega mleka, samo da se masa malo poveže.*
- Stresemo v model in s prsti pritisnemo na dno; tako nastane piškotna podlaga. Damo v hladilnik.
- Medtem pripravimo puding - kompot precedimo in samo tekočino, ki smo ji dodali vanilijo in žafraniko, zavremo. Škrob zmešamo s 3 žlicami kokosovega mleka v gladko mešanico in ga počasi zlijemo h kompotu.
- Ves čas mešamo na majhnem ognju, da dobimo gladek puding. Odstavimo po 2-3 minutah.
- Na ohlajeno testo natresemo kokosovo moko, položimo na kolobarje narezano banano, obložimo s koščki ananasa in prelijemo s pudingom.
- Počakamo, da se ohladi - lahko tudi čez noč.
Notes
* Če vam masa lepo stoji skupaj brez mleka, ga izpustite.