1 min read

Topinamburjev rösti in čičerika v papričini omaki

rosti cicerika s paprikorosti cicerika s papriko1

 

Topinamburjev rösti in čičerika v papričini omakci

* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • TOPINAMBUR 4-5 manjših gomoljev
  • KROMPIRJEV ŠKROB 1 jušna žlica
  • ČIČERIKA predhodno kuhana, 100 g
  • RDEČA PAPRIKA 1 manjša
  • ČEBULA 1 manjša
  • ČESEN 1 strok
  • RDEČA PAPRIKA v prahu, ščep
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • KUMINA ščep
  • KUMIN ščep
  • KORIANDER ščep
  • MAJARON ščep
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1-2 jušni žlici

Instructions
 

  • Čebulo nasekljamo in na malo vode (toliko, da je dno posode prekrito 1 cm) podušimo do mehkega. Ko skoraj vsa voda izpari, dodamo nasekljan česen, počakamo, da zadiši, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo in na manjše koščke narezano papriko.* (opombe spodaj)
  • Začinimo, dodamo čičeriko, dolijemo malo vode (cca. 1 dcl), ogenj zmanjšamo in pokrijemo. Tako kuhamo dobrih 10 minut in občasno premešamo.
  • Topinambur olupimo in naribamo.* (opombe spodaj) Dodamo mu žlico škroba in dobro premešamo.* (opombe spodaj)
  • Kokosovo maščobo segrejemo v ponvi in z žlico zajemamo topinambur in polagamo na kupčke, ki jih potlačimo v tanjše razkuštrane polpetke.
  • Pečemo na srednjem ognju vsaki strani 3-5 minut oz. do zlatorjave barve.
  • Odložimo na papirnato brisačo in dobro odcedimo ter popivnamo.

Notes

* uporabili smo domačo vloženo papriko, vendar lahko uporabite tudi navadno svežo papriko.
* na navadnem kovinskem ribežnu hitro oksidira, zato ga pokapamo z malo limoninega soka, če ga ne bomo uporabili takoj.
* Če nimamo škroba, lahko za vezivo uporabimo tudi drobtine, na drobno nadrobljen ali zmlet prepečenec, žlico riževe kašice, ...

Dodaj odgovor