1 min read
Topinamburjev rösti in čičerika v papričini omaki
Topinamburjev rösti in čičerika v papričini omakci
* od 10. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
Ingredients
- TOPINAMBUR 4-5 manjših gomoljev
- KROMPIRJEV ŠKROB 1 jušna žlica
- ČIČERIKA predhodno kuhana, 100 g
- RDEČA PAPRIKA 1 manjša
- ČEBULA 1 manjša
- ČESEN 1 strok
- RDEČA PAPRIKA v prahu, ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- KUMINA ščep
- KUMIN ščep
- KORIANDER ščep
- MAJARON ščep
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1-2 jušni žlici
Instructions
- Čebulo nasekljamo in na malo vode (toliko, da je dno posode prekrito 1 cm) podušimo do mehkega. Ko skoraj vsa voda izpari, dodamo nasekljan česen, počakamo, da zadiši, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo in na manjše koščke narezano papriko.* (opombe spodaj)
- Začinimo, dodamo čičeriko, dolijemo malo vode (cca. 1 dcl), ogenj zmanjšamo in pokrijemo. Tako kuhamo dobrih 10 minut in občasno premešamo.
- Topinambur olupimo in naribamo.* (opombe spodaj) Dodamo mu žlico škroba in dobro premešamo.* (opombe spodaj)
- Kokosovo maščobo segrejemo v ponvi in z žlico zajemamo topinambur in polagamo na kupčke, ki jih potlačimo v tanjše razkuštrane polpetke.
- Pečemo na srednjem ognju vsaki strani 3-5 minut oz. do zlatorjave barve.
- Odložimo na papirnato brisačo in dobro odcedimo ter popivnamo.
Notes
* uporabili smo domačo vloženo papriko, vendar lahko uporabite tudi navadno svežo papriko.
* na navadnem kovinskem ribežnu hitro oksidira, zato ga pokapamo z malo limoninega soka, če ga ne bomo uporabili takoj.
* Če nimamo škroba, lahko za vezivo uporabimo tudi drobtine, na drobno nadrobljen ali zmlet prepečenec, žlico riževe kašice, ...
* na navadnem kovinskem ribežnu hitro oksidira, zato ga pokapamo z malo limoninega soka, če ga ne bomo uporabili takoj.
* Če nimamo škroba, lahko za vezivo uporabimo tudi drobtine, na drobno nadrobljen ali zmlet prepečenec, žlico riževe kašice, ...