Tofujeva enolončnica
Sveža in še vedno malo hrustljava zelenjava, slab liter zelenjavne jušne osnove, poljuben tofu in kitajski rezanci; enolončnica, ki jo boste vzljubili na prvo žlico. Na podoben način lahko pripravimo tudi marsikatero drugo hitro zelenjavno/kitajsko juho z rezanci; potrebujemo le tri osnovne stvari: jušno osnovo (naj si bo zelenjavna, piščančja ali goveja), beljakovino (meso, tofu, čičeriko ali lečo) in poljubno svežo zelenjavo (grah, papriko, bučke, korenček, zelje, stročji fižol, …) in rezance (meni so najljubši polnozrnati pšenični, ker se v primeru, da juha dlje stoji in čaka lačna usta, ne tako razmočijo kot navadni pšenični npr.).
Tofujeva enolončnica
Ingredients
- ČEBULA 1/2 manjše
- KITAJSKO ZELJE 1/2 manjše glave
- KORENČEK 2 manjša
- BUČKA 1 manjša
- PAPRIKA 1/2 večje
- ZELENJAVNA JUŠNA OSNOVA 800 ml
- DIMLJEN TOFU 100 g
- KURKUMA 1 zravnana čajna žlička
- RDEČA PAPRIKA 1/2 čajne žličke
- ČESEN 1 strok
- POLNOZRNATI PŠENIČNI REZANCI 150 g
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Jušno osnovo zavremo skupaj z začimbami, čebulo in česnom; dodamo tofu in narezano zelenjavo, na majhnem ognju kuhljamo 5 minut, dodamo rezance in priljemo malo vode (če je osnove premalo), da se lahko rezanci skuhajo. Po dobrih 5-ih minutah je jed pripravljena.
- Otroški porciji dodamo žličko olja, za odrasle pa lahko kanemo nekaj kapljic čilijevega olja.