1 min read
Telečji paprikaš s polnozrnatimi zdrobovimi žličniki
Telečji paprikaš s polnozrnatimi zdrobovimi žličniki
* od 9. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih proizvodov
* mesno - teletina
* z jajci (mlajšim od 12. mesecev jed pripravimo samo z rumenjakom)
Ingredients
- RDEČA PAPRIKA 1 srednji kos
- ZELENA PAPRIKA 1 srednji kos
- RUMENA PAPRIKA 1 srednji kos
- TELETINA 15 g
- PARADIŽNIK 1/2 srednje velikega
- KORENČEK 1/2 manjšega
- ČEBULA 1/4 manjše glave
- POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB 15 g
- JAJCE/RUMENJAK 1 kos ali manj
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
- ORIGANO ščep
- MAJARON ščep
- ZELENA sušena, ščep
Instructions
- V posodo damo kokos maščobo, na srednjem ognju raztopimo, dodamo nasekljano čebulo, da zacvrči in zalijemo z malo vode, toliko, da je čebula prekrita. Na hitro podušimo in dodamo narezano teletino.
- Začinimo in 5 minut pražimo na srednjem ognju.
- Dodamo narezan korenček, papriko ter na drobno narezan paradižnik. Vse skupaj premešamo, zalijemo z vodo, da je jed prekrita, pokrijemo in pustimo 10 minut, da se duši. Medtem pripravimo žličnike. Rumenjak ločimo od beljaka, ga razžvrkljamo ter mu počasi dodajamo zdrob, sproti mešamo. Nastane čvrsta masa, po potrebi lahko dodamo tudi malo vode.
- Oblikujemo manjše žličnike, ki jih skuhamo v vreli vodi in potem previdno vkuhamo v jed.