Špinačni quiche z riževim papirjem
Po pripravi spomladanskih zavitkov mi je ostalo kar nekaj riževega papirja in padla je ideja, da ga uporabim kot podlago za quiche s špinačo. Rečeno – storjeno! Polna navdihujočega optimizma sem se podala v to avanturo, ki je bila načrtovana do potankosti. Z eno veliko luknjo neznanja, bolje rečeno. 😀 Papir sem lepo namočila za nekaj sekund in polagala na rahlo pomaščen pekač in v glavi že sproti dobivala podobo lepo zapečene skorjice. No … papir se je sicer med peko lepo obdržal in nič prijel na pekač, vendar je postal sluzast, nič hrustljav in čisto nič zapečen. Oh ja. Okus nadeva je bil sicer fantastičen in tolažim se, da bi z navadnim testom pri tradicionalni “lotarinski špehavki”, kot ga imenujejo, to bila jed ena a. Pa drugič. 😉
Recept sem vseeno napisala, ker je preprost, hiter, dober, primeren za otroke in odrasle, pa tudi športno naravnane mamice, poljubno pa spreminjamo beljakovine – dodala sem nekaj koščkov kuhanega pršuta, razmišljala pa sem tudi o rdeči leči, kuhani čičeriki, nadrobljenem dimljenem tofuju, lososu, tuni v lastnem soku, koščkih fete, rikoti, siru cottage, pa še kaj bi se našlo. 😀
Špinačni quiche z riževim papirjem
Ingredients
- RIŽEV PAPIR 8-10 majhnih listov (oz. poljubno testo za slane pite v velikosti pekača cca. 12 cm)
- JAJCA velikost M, 3
- KISLA SMETANA 50 g
- ŠPINAČA sveža, 250 g
- KUHAN PRŠUT nemasten, 50 g
- SOL ščep
- POPER ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
Instructions
- Vsak posamezen list papirja za nekaj sekund namočimo v topli vodi, da se zmehča in polagamo na pekač, narahlo pomaščen.
- Špinačo na hitro poparimo z vrelo vodo, dobro odcedimo in ohladimo.
- Jajca razžvrkljamo, zmešamo s kislo smetano, začinimo in dodamo špinačo.
- Pečemo na 200°C 30-35 minut oz. dokler robovi niso lepe zlatorjave barve.