1 min read

Špinačna juhica s kokosom in korenčkovimi kepicami

spinacna juhica s korenckovi kepicami

Špinačna juhica s kokosom in korenčkovimi kepicami

* od 8. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • ŠPINAČA mlada v listih, 100 g
  • KOKOSOVA MOKA 1 zvrhana jušna žlica
  • RIŽ suh, 50 g
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • ČESEN 1/2 malega stroka
  • KORENČEK 1 večji
  • POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB 3 zvrhane jušne žlice
  • MAJARON ščep
  • LANENO OLJE 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Riž dobro operemo in v vodi skuhamo do mehkega. Nad isto posodo damo cedilo in v njem skuhamo narezan korenček. Tako riž kot korenček odcedimo.
  • Posebej v malo vode skuhamo svežo špinačo, samo da listi uplahnejo. Dodamo kokosovo moko, muškatni orešček, stisnemo česen in pokuhamo še minuto časa, nato pa odmaknemo s štedilnika in zmiksamo skupaj z rižem.
  • V vodi (cca. 3 dcl), ki ji dodamo majaron, zakuhamo zdrob; ko je pripravljen, mu dodamo korenček in na grobo pretlačimo, lahko pa tudi zmiksamo za manjše otroke.
  • Ko se jed malo ohladi, z žlico za sladoled oblikujemo kepice in jih dodamo juhi ter nazadnje vse skupaj prelijemo z žličko olja.

Dodaj odgovor