1 min read
Špargljeva juha s sladkim krompirjem (batata)
Zakaj je sladki krompir tako dober in vsestransko uporaben? Preberite v tem odličnem članku: https://www.japti.si/zakaj-sladki-krompir-recepti-jedi-in-prednosti/.
Špargljeva juha s sladkim krompirjem (batata)
* od 8. meseca dalje
* brez glutena* (opombe spodaj)
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
Ingredients
- SLADKI KROMPIR 1 velik
- ŠPARGLJI 250 g
- KRUH 1 rezina
- TIMIJAN 2 ščepa
- ROŽMARIN ščep
- ČESEN 1 strok
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke ter skuhamo v vodi skupaj z rožmarinom in timijanom. Kuha se nekje 20 minut, zadnjih 10 minut pa jedi dodamo narezane šparglje.
- Jed odcedimo, nekaj vode prihranimo.
- Spasiramo posebej šparglje in posebej sladki krompir za lepši učinek na krožniku, lahko pa tudi oboje skupaj.
- Kruh narežemo na kocke in popečemo na malo olja, na koncu nanje stisnemo česen, premešamo in postrežemo skupaj z juho.
Notes
Jed ne vsebuje glutena, če kruhove kocke izpustimo ali pripravimo iz brezglutenskega kruha.