Spanakopita (grška špinačna pita)
1 min read

Spanakopita (grška špinačna pita)

spanakopita2_wm
spanakopita1_wm
spanakopita_wm

Spanakopita (grška špinačna pita)

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • LISTNATO TESTO 2 zavoja po 500 g
  • ŠPINAČA mlada, v listih, 500 g
  • POR beli del, 1 večji kos
  • FETA 100 g
  • RIKOTA 100 g
  • KISLA SMETANA 100 g
  • JAJCE 2 kosa
  • ORIGANO 1 zravnana čajna žlička
  • BAZILIKA 1 zravnana čajna žlička
  • MAJARON 1 zravnana čajna žlička
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • OLIVNO OLJE 2 jušni žlici

Instructions
 

  • Pečico ogrejemo na 200°C.
  • Špinačo očistimo daljših pecljev in jo v vreli vodi pokuhamo za 1 minuto. Odcedimo in ko se ohladi, dobro ožamemo. Nasekljamo, dodamo nasekljan por, majaron, origano in baziliko in premešamo v posodi.
  • Posebej zmešamo rikoto, kislo smetano, dodamo muškatni orešček. Vmešamo jajci in z metlico dobro stepemo.
  • Pekač premažemo z malo olivnega olja, naložimo eno plast testa, posujemo s špinačo in porom, nadrobimo feto in prelijemo z malo preliva.
  • Čez naložimo testo, ponovno dodamo špinačo in por, nadrobimo feto in prelijemo s prelivom.
  • Tako naložimo še zadnjo plast testa, špinačo in por, feto in prelijemo s prelivom.
  • Zadnja plast je testo, ki ga premažemo z olivnim oljem.
  • Pečemo dobre pol ure oziroma, dokler ni na vrhu zlato rjave barve.

One thought on “Spanakopita (grška špinačna pita)

  1. Pingback: Kaj bo dobrega 1

Dodaj odgovor