Solata iz rdeče pese in fete
S prelivom iz jagodne mete, z malce zelene paprike za barvo in hrustljavost, z nekaj kapljicami domačega oljčnega olja in jabolčnim kisom ter tankimi rezinicami čebulice. Popolna solata, ki ustreže še tako zahtevnim jedcem; prija kot samostojna jed ali pa priloga nedeljskemu kosilo, prav tako pa si jo lahko z užitkom privoščimo za večerjo.
Kot zanimivost – pred časom sem imela večje količine rdeče pese in ker je nismo uspeli toliko porabiti, sem kar celo skuhala in ohlajeno narezala na večje kose in dala v plastične posode ter zamrznila. Pesa se je odlično obdržala, nič ni “zdrizasta” po odtajevanju in res polnega okusa, nič po vodi ali ledu. 🙂
Dober tek!
Solata iz rdeče pese in fete
Ingredients
- RDEČA PESA predhodno kuhana, 3 večje
- FETA 100 g
- ČEBULA nekaj rezinic
- ZELENA PAPRIKA 1/2 večje
- META jagodna (lahko tudi navadna), nekaj listkov
- OLJČNO OLJE 1 jušna žlica
- GROBA MORSKA SOL ščep
- JABOLČNI KIS 1 čajna žlička
Instructions
- Rdečo peso skuhamo in narežemo na enako velike kose. Nanjo nadrobimo feto, dodamo papriko in čebulo.
- Za preliv v terilniku pretlačimo meto (tako da res razvije polnost okusa po jagodah), dodamo sol, olje in kis in pretlačimo v preliv. Dodamo nekaj žličk vode in prelijemo solato.