1 min read
Sočna polenta z jajci in špinačo
Hitro kosilo, ki ga lahko obogatimo z naribanim parmezanim, za bolj lahko večerjico pa jajca izpustimo in dodamo žličko ali dve skute ali kisle smetane.
S to jedjo smo lovili ostanke poletja in uživali v domači paradižnikovi omakci.
Sočna polenta z jajci in špinačo
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- POLENTA 100 g
- SOL ščep
- ŠPINAČA sveža v listih, 200 g
- JAJCA 2 kosa
- KISLA SMETANA 1 jušna žlica
- ORIGANO ščep
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 3 jušne žlice
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Polento skuhamo po navodilih in odstavimo, ko je kuhana.
- V ponvi segrejemo malo olja, dodamo špinačo in premešamo, da listi malo uplahnejo, nato vmešamo polento, origano ter ubijemo jajca.
- Mešamo, dokler jajca niso pečena, vmešamo paradižnikovo omako, ugasnemo in primešamo kislo smetano. Rahlo solimo.
Notes
Jed lahko pripravimo tudi mlajšim od 12. mesecev; v tem primeru ločimo beljake od rumenjakov in jo pripravimo samo z rumenjakom; prav tako lahko izpustimo kislo smetano, če je otrok še ne uživa.