Sočna polenta z jajci in špinačo
1 min read

Sočna polenta z jajci in špinačo

Hitro kosilo, ki ga lahko obogatimo z naribanim parmezanim, za bolj lahko večerjico pa jajca izpustimo in dodamo žličko ali dve skute ali kisle smetane.
S to jedjo smo lovili ostanke poletja in uživali v domači paradižnikovi omakci.

socna polenta

Sočna polenta z jajci in špinačo

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • POLENTA 100 g
  • SOL ščep
  • ŠPINAČA sveža v listih, 200 g
  • JAJCA 2 kosa
  • KISLA SMETANA 1 jušna žlica
  • ORIGANO ščep
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 3 jušne žlice
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Polento skuhamo po navodilih in odstavimo, ko je kuhana.
  • V ponvi segrejemo malo olja, dodamo špinačo in premešamo, da listi malo uplahnejo, nato vmešamo polento, origano ter ubijemo jajca.
  • Mešamo, dokler jajca niso pečena, vmešamo paradižnikovo omako, ugasnemo in primešamo kislo smetano. Rahlo solimo.

Notes

Jed lahko pripravimo tudi mlajšim od 12. mesecev; v tem primeru ločimo beljake od rumenjakov in jo pripravimo samo z rumenjakom; prav tako lahko izpustimo kislo smetano, če je otrok še ne uživa.

Dodaj odgovor