1 min read

Slastna omaka iz pečenih paprik, paradižnikove omake in oliv

Od rojstnodnevnega praznovanja nam je ostalo še ravno dovolj sestavin, da smo danes pripravili hitro “paštico”, s katero ponovno lovimo zadnje poletne dni, oh škoda. 🙂

hitra pastica iz pecenih paprik

Slastna omaka iz pečenih paprik, paradižnikove omake in oliv

* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • POLJUBNE TESTENINE 120 g
  • PEČENE PAPRIKE 2 večji
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 100 ml
  • ČRNE OLIVE nekaj kosov
  • ČESEN strok
  • BAZILIKA sveža, nekaj listov ali sušena, večji ščep
  • ORIGANO ščep

Instructions
 

  • Testenine skuhamo po navodilih.
  • Medtem v drugi posodi na malo vode podušimo nasekljan česen; ko zadiši, mu dodamo na majhne trakce narezano papriko, črne olive in paradižnikovo omako. Obogatimo z origanom in dobro premešamo.
  • Kuhamo 5-7 minut, da se okusi lepo premešajo, nato pa prelijemo čez testenine.

Dodaj odgovor