1 min read
Slastna omaka iz pečenih paprik, paradižnikove omake in oliv
Od rojstnodnevnega praznovanja nam je ostalo še ravno dovolj sestavin, da smo danes pripravili hitro “paštico”, s katero ponovno lovimo zadnje poletne dni, oh škoda. 🙂
Slastna omaka iz pečenih paprik, paradižnikove omake in oliv
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Ingredients
- POLJUBNE TESTENINE 120 g
- PEČENE PAPRIKE 2 večji
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 100 ml
- ČRNE OLIVE nekaj kosov
- ČESEN strok
- BAZILIKA sveža, nekaj listov ali sušena, večji ščep
- ORIGANO ščep
Instructions
- Testenine skuhamo po navodilih.
- Medtem v drugi posodi na malo vode podušimo nasekljan česen; ko zadiši, mu dodamo na majhne trakce narezano papriko, črne olive in paradižnikovo omako. Obogatimo z origanom in dobro premešamo.
- Kuhamo 5-7 minut, da se okusi lepo premešajo, nato pa prelijemo čez testenine.