1 min read
Skutni njoki in avokado s tuno
Skutni njoki v avokadovi omaki s tuno
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* mesno - tuna
* brez jajc
Ingredients
- AVOKADO 1/2 pol manjšega
- TUNA vložena v lastnem soku, 1 jušna žlica
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1/2 stroka
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- PETERŠILJ svež, 1 jušna žlica
- ORIGANO ščep
za njoke
- SKUTA 50 g
- POLBELA MOKA 50 g
- RDEČA PAPRIKA 1 zravnana čajna žlička
- DROBNJAK 1 zravnana čajna žlička
Instructions
- Skuto in moko zmešamo z rdečo papriko in drobnjakom v čimbolj enotno zmes in pustimo počivati.
- V ponvi na malo vode segrejemo preostale začimbe, dodamo čebulo in česen ter pokuhamo, da se čebula zmehča.
- Dodamo tuno in na koščke narezan avokado, prilijemo malo vode in če je to potrebno, premešamo.
- Pokrijemo in pustimo na srednjem ognju dobrih 10 minut, da se avokado malo zmehča in okusi premešajo.
- Medtem iz mase oblikujemo njokce (najprej oblikujemo kačo, ki jo nato narežemo na enakomerno velike koščke).
- Kuhamo v rahlo osoljenem kropu, dokler ne prilezejo na površino.