Skutni njoki in avokado s tuno
1 min read

Skutni njoki in avokado s tuno

skutni njoki, avokado s tuno_wm

Skutni njoki v avokadovi omaki s tuno

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - tuna * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • AVOKADO 1/2 pol manjšega
  • TUNA vložena v lastnem soku, 1 jušna žlica
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1/2 stroka
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
  • PETERŠILJ svež, 1 jušna žlica
  • ORIGANO ščep

za njoke

  • SKUTA 50 g
  • POLBELA MOKA 50 g
  • RDEČA PAPRIKA 1 zravnana čajna žlička
  • DROBNJAK 1 zravnana čajna žlička

Instructions
 

  • Skuto in moko zmešamo z rdečo papriko in drobnjakom v čimbolj enotno zmes in pustimo počivati.
  • V ponvi na malo vode segrejemo preostale začimbe, dodamo čebulo in česen ter pokuhamo, da se čebula zmehča.
  • Dodamo tuno in na koščke narezan avokado, prilijemo malo vode in če je to potrebno, premešamo.
  • Pokrijemo in pustimo na srednjem ognju dobrih 10 minut, da se avokado malo zmehča in okusi premešajo.
  • Medtem iz mase oblikujemo njokce (najprej oblikujemo kačo, ki jo nato narežemo na enakomerno velike koščke).
  • Kuhamo v rahlo osoljenem kropu, dokler ne prilezejo na površino.

Dodaj odgovor