1 min read

Skutina strjenka z jagodami

skutina strjenka1skutina strjenka

Skutina strjenka z jagodami

* od 12. meseca dalje * bre glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4

Ingredients
  

  • SKUTA navadna, 150 g
  • KISLA SMETANA 50 g
  • JOGURT navaden 50 g
  • AGAR AGAR 2x1 g
  • JAGODE 100 g
  • RJAVI SLADKOR 2x1 čajna žlička
  • TEMNA ČOKOLADA

Instructions
 

  • Skuto, kislo smetano in jogurt zmešamo z 1 čajno žličko sladkorja.
  • V posodi segrejemo 0,5 cl (en štamprle 😀 ) vode, dodamo 1 g agarja, premešamo in pustimo, da voda zavre. Pokuhamo v 1-2 minuti in ugasnemo. Ko se malo ohladi (čez 5 minut), vlijemo k skutni mešanici in dobro premešamo. Mešanico vlijemo v modelček, ki ga lahko tudi obložimo s prozorno folijo za živila.
  • Jagode narežemo na koščke, dodamo žličko sladkorja, premešamo in v posodi skupaj z 2 dcl vode zmešamo in rahlo pokuhamo (največ 3 minute). Primešamo preostali agar, premešamo in čez minuto ugasnemo.
  • Jagodno zmes prelijemo čez skutno mešanico; ko se ohladi, damo v hladilnik za najmanj pol ure.
  • Preden postrežemo, na vodni kopeli stopimo temno čokolado in prelijemo čez strjenko.

Notes

* Če ste bolj sladkosnedi, lahko uporabite kakšno žličko sladkorja več.

Dodaj odgovor