1 min read
Sataraš
Sataraš
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- ČEBULA 1 manjša
- PAPRIKA 2 manjši
- PARADIŽNIK zelo zrel, 2 manjša
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 300 ml (uporabili smo domačo z baziliko)
- JAJCE 2
- SOL ščep
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Olje segrejemo in na njem podušimo nasekljano čebulo; dušimo zelo počasi - 10 minut na majhnem ognju (primer: indukcija na št. 3), pazimo le, da se nam ne zažge, zato pogosto mešamo.
- Dodamo narezano papriko in dušimo še 5 minut, po tem času pa dodamo narezan paradižnik in omako ter rahlo solimo. Pustimo še 15 minut na srednjem ognju, da se omaka malo zgosti in tekočina izpari.
- V jed ubijemo dve jajci, mešamo in pečemo, dokler niso pripravljena.
Notes
Če jed pripravljamo za mlajše otroke, ki še ne uživajo beljaka, jo pripravimo samo z rumenjakom in ne celim jajcem.