1 min read

Sadna pizza

sadna pizza1_wmsadna pizza2_wmsadna pizza3_wm

Sadna pizza

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • POLNOZRNATA MOKA 100 g
  • NAVADNA SKUTA 100 g
  • NAVADNI JOGURT 50 g
  • VINSKI KAMEN 1 zvrhana čajna žlička (lahko tudi pecilnega praška)

za vaniljevo kremo

  • MLEKO 2 dcl
  • KROMPIRJEV ŠKROB 1 zvrhana jušna žlica (lahko tudi koruzni škrob)
  • VANILIJA V PRAHU 1 noževa konica
  • LIMONINA LUPINICA 1 jušna žlička
  • SADJE poljubno sadje za oblogo
  • POLJUBNA MARMELADA marelična ali poljubna marmelada za premaz

Instructions
 

  • Skuto zgnetemo skupaj z moko, ki smo ji dodali vinski kamen. Ko je masa kolikor toliko kompaktna, dodamo še jogurt in vse skupaj dobro pregnetemo v kepo.
  • Pustimo počivati nekaj minut in ogrejemo pečico na 200°C. Testo kar z rokami pritisnemo na pomaščem okrogel pekač in oblikujemo grobe robove.
  • Pečemo 20 minut, nato pa ohladimo na rešetki.
  • Medtem pripravimo vanilijevo kremo.
  • Od hladnega mleka odvzamemo 3 jušne žlice in jih gladko razmešamo s škrobom. Preostanku mleka dodamo vanilijo in zavremo. Ogenj zmanjšamo na minimalno in počasi vlijemo škrob ter ves čas mešamo. Nastane naj rahlo gosta krema, ki ji na koncu primešamo limonino lupinico.
  • Ko se testo malo ohladi, ga na tanko premažemo z marmelado in počakamo nekaj minut, nato pa nanj vlijemo kremo.
  • Nadevamo s poljubnim sadjem.

Dodaj odgovor