1 min read

Rojstnodnevni tiramisu

Prirejen za otroke in pripravljen ob prvi obletnici našega profila na Facebooku – https://www.facebook.com/BoobeeFoodee

tiramisu

Rojstnodnevni tiramisu

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo lakto-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 25 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 8

Ingredients
  

  • PIŠKOTI SAVOIARDI 2 paketa
  • JEČMENOVA KAVA 400 ml
  • MLEKO 100 ml

za kremo

  • MLEKO 500 ml
  • ŠKROB koruzni ali krompirjev, 3 zvrhane jušne žlice
  • VANILIJA V PRAHU 1 zravnana čajna žlička
  • MASCARPONE 250 g
  • SLADKA SMETANA 200 ml
  • KAKAV

Instructions
 

  • Skuhamo ječmenovo kavo in ji primešamo 100 ml mleka. Ohladimo.
  • Za kremo od 500 ml hladnega mleka odvzamemo 6 jušnih žlic in jih gladko razmešamo s škrobom. Preostanek mleka zavremo skupaj z vanilijo, ogenj zmanjšamo in vmešamo škrob; z metlico ves čas mešamo na majhnem ognju in skuhamo v puding, 3 minute, nato ugasnemo.
  • Pokrijemo s plastično folijo, da nam ne nastane kožica na vrhu. Ko je rahlo ohlajen, primešamo mascarpone in 100 ml sladke smetane.
  • Piškote namakamo v kavo enega po enega (ne pustimo predolgo, 10-15 sekund, sicer bodo preveč razmočeni) in zlagamo v kvadraten pekač na dno.
  • Prelijemo s polovico kreme in ponovno obložimo s piškoti in prelijemo s kremo.
  • Preostanek smetane stepemo in poljubno okrasimo ter potresemo s kakavom.
  • Ohladimo v hladilniku, pustimo vsaj 2 uri.
 

Dodaj odgovor