1 min read
Rojstnodnevni tiramisu
Prirejen za otroke in pripravljen ob prvi obletnici našega profila na Facebooku – https://www.facebook.com/BoobeeFoodee
Rojstnodnevni tiramisu
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo lakto-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- PIŠKOTI SAVOIARDI 2 paketa
- JEČMENOVA KAVA 400 ml
- MLEKO 100 ml
za kremo
- MLEKO 500 ml
- ŠKROB koruzni ali krompirjev, 3 zvrhane jušne žlice
- VANILIJA V PRAHU 1 zravnana čajna žlička
- MASCARPONE 250 g
- SLADKA SMETANA 200 ml
- KAKAV
Instructions
- Skuhamo ječmenovo kavo in ji primešamo 100 ml mleka. Ohladimo.
- Za kremo od 500 ml hladnega mleka odvzamemo 6 jušnih žlic in jih gladko razmešamo s škrobom. Preostanek mleka zavremo skupaj z vanilijo, ogenj zmanjšamo in vmešamo škrob; z metlico ves čas mešamo na majhnem ognju in skuhamo v puding, 3 minute, nato ugasnemo.
- Pokrijemo s plastično folijo, da nam ne nastane kožica na vrhu. Ko je rahlo ohlajen, primešamo mascarpone in 100 ml sladke smetane.
- Piškote namakamo v kavo enega po enega (ne pustimo predolgo, 10-15 sekund, sicer bodo preveč razmočeni) in zlagamo v kvadraten pekač na dno.
- Prelijemo s polovico kreme in ponovno obložimo s piškoti in prelijemo s kremo.
- Preostanek smetane stepemo in poljubno okrasimo ter potresemo s kakavom.
- Ohladimo v hladilniku, pustimo vsaj 2 uri.