Rižotka s šparglji in indijskimi oreščki
1 min read

Rižotka s šparglji in indijskimi oreščki

Šparglji tako in drugače, z jajcem, pečeni na žaru, z lososom in divjim rižem, z veganskimi tofujevimi ocvirki, gratinirani z njokci, v juhi s sladkim krompirjem … Vse to smo že preizkusili, pojedli in se zadovoljno smejali. Lani. 🙂
Letošnja sezona ponovno obeta in sem komaj čakala, da pridejo do mene, ti zanimivi, zdravi, drugačni, prava spomladanska čistilna akcija! 🙂
Letos še zdaleč nisem komplicirala – na hitro sem popražila indijske oreščke, jih obarvala s kurkumo in naredila osnovo z zelenjav…. No, pa saj, preberite v receptu in dober tek!

rizotka s sparglji rizotka s sparglji1

 

Rižotka s šparglji in indijskimi oreščki

* od 9. meseca dalje (pri mlajših od 12. mesecev oreščke izpustimo) * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • ŠPARGLJI manjši šopek (100 g)
  • INDIJSKI OREŠČKI manjša pest
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • ČESEN 1 strok
  • RIŽ 100 g
  • KURKUMA 1 zravnana čajna žlička
  • ZELENJAVNA JUŠNA OSNOVA 2-3 zajemalke (nesoljena)

Instructions
 

  • Na olivnem olju narahlo zarumenimo nasekljan česen in na hitro opečemo indijske oreščke; dodamo kurkumo, opran riž in na kose natrgane šparglje, ki smo jih predhodno na hitro blanširali v vreli vodi minutko ali dve.
  • Dobro premešamo in zalijemo z 1 zajemalko vroče zelenjavne jušne osnove.
  • Kuhamo, dokler na zavre, nato pa zmanjšamo ogenj in počasi kuhljamo in sproti zalivamo z jušno osnovo, v manjših količinah; pogosto premešamo in pazimo, da se riž ne prime na dno posode.
  • Kuhano rižotko ugasnemo, pokrijemo in pustimo še nekaj minut, da počiva.
  • Starejšim postrežemo z naribanim parmezanom (veganski različici dodamo žličko kvasnih kosmičev); če otrok še ne je koščkov, jed spasiramo v prikupno zeleno kašico.

Dodaj odgovor