Mlečni rižev puding
1 min read

Mlečni rižev puding

mlecni riz_wm

mlecni riz1_wmmlecni riz2_wm

Mlečni rižev puding

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • MLEKO 500 ml (lahko navadno, lahko pa poljubno rastlinsko)
  • OKROGLOZRNATI RIŽ 100 g
  • VANILJEV STROK 1
  • CIMET 2 ščepa
  • SOL mini ščep
  • LIMONINA LUPINICA naribana, 1 čajna žlička
  • VANILJEV SLADKOR 1 zravnana jušna žlica
  • JAJCE 1

Instructions
 

  • Riž dobro speremo pod vodo.
  • Vanilijev strok postrgamo v mleko, dodamo cimet in sol ter mleko zavremo. Ogenj zmanjšamo in v mleko zakuhamo riž. Kuhamo počasi, na majhnem ognju dobre pol ure oz. dokler riž ni popolnoma zmehčan, pogosto premešamo, da se nam ne prime.
  • Ko je riž skuhan, vanj naribamo limonino lupinico in premešamo. Pustimo, da se še na minimalnem ognju počasi kuha.
  • Posebej v skledi stepemo jajce s sladkorjem; primešamo mu dve žlici riža z mlekom iz posode, dobro premešamo ter vse skupaj vlijemo k rižu; pazimo, da imamo ogenj ves čas res na majhno in da riž ne zavre.
  • Pogosto pomešamo in pazimo, da se ne prime.
  • Tako kuhamo še slabih 10 minut oz. dokler se ves riž z mlekom ne zgosti.

Dodaj odgovor