1 min read
Mlečni rižev puding
Mlečni rižev puding
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- MLEKO 500 ml (lahko navadno, lahko pa poljubno rastlinsko)
- OKROGLOZRNATI RIŽ 100 g
- VANILJEV STROK 1
- CIMET 2 ščepa
- SOL mini ščep
- LIMONINA LUPINICA naribana, 1 čajna žlička
- VANILJEV SLADKOR 1 zravnana jušna žlica
- JAJCE 1
Instructions
- Riž dobro speremo pod vodo.
- Vanilijev strok postrgamo v mleko, dodamo cimet in sol ter mleko zavremo. Ogenj zmanjšamo in v mleko zakuhamo riž. Kuhamo počasi, na majhnem ognju dobre pol ure oz. dokler riž ni popolnoma zmehčan, pogosto premešamo, da se nam ne prime.
- Ko je riž skuhan, vanj naribamo limonino lupinico in premešamo. Pustimo, da se še na minimalnem ognju počasi kuha.
- Posebej v skledi stepemo jajce s sladkorjem; primešamo mu dve žlici riža z mlekom iz posode, dobro premešamo ter vse skupaj vlijemo k rižu; pazimo, da imamo ogenj ves čas res na majhno in da riž ne zavre.
- Pogosto pomešamo in pazimo, da se ne prime.
- Tako kuhamo še slabih 10 minut oz. dokler se ves riž z mlekom ne zgosti.