1 min read

Rezina Planica

planica rezina

Rezina Planica

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • MLEKO poljubno, 500 ml
  • POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB 150 g
  • JAGODNA MARMELADA 2 jušni žlički
  • KAKAV pravi, 2 jušni žlici
  • VANILIJA V PRAHU ščep

Instructions
 

  • Mleko zavremo in v njem zakuhamo zdrob z vanilijo; naj bo rahlo bolj gost.
  • Približno tretjino odvzamemo, damo posebej in primešamo kakav.
  • V manjši model, ki smo ga oplaknili z vodo, damo najprej kakakovo plast, nato belo plast, tretja plast pa je jagodna - pripravimo tako, da zadnji 1/3 zdroba, ki je ostal, primešamo marmelado.
  • Dobro ohladimo najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku, da se res dobro strdi.

Dodaj odgovor