Razkuštrani burgerji in špinačna rižota z lečo
1 min read

Razkuštrani burgerji in špinačna rižota z lečo

razkustrani burgerji in spinacna rizota1_wmrazkustrani burgerji in spinacna rizota_wm

Razkuštrani burgerji in špinačna rižota z lečo

* od 11. meseca dalje (različica brez kisle smetane) * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • za burgerje: 7-8 burgerjev
  • KOLERABA 1/4 manjše
  • KORENČEK 1/2 manjšega
  • GOMOLJNA ZELENA 1/4 manjše
  • POR samo beli del, 1/4 manjšega
  • OVSENI KOSMIČI 5 jušnih žlic
  • PIRINA MOKA po potrebi
  • ZELENA sušena, ščep
  • MAJARON ščep
  • ŠETRAJ ščep
  • ----------
  • RIŽ 30 g
  • ŠPINAČA mlada v listih, 1 pest
  • RDEČA LEČA 1 jušna žlica
  • KISLA SMETANA 1 čajna žlička (mlajšim od 12. mesecev damo žličko materinega ali adaptiranega mleka)
  • LANENO OLJE 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Pečico segrejemo na 180°C.
  • Zelenjavo za burgerje začinimo in skuhamo na pari do rahlo čvrste strukture. Zmiksamo in dodamo ovsene kosmiče. Če se nam zdi masa premokra, dodamo pirino moko. Maso dobro premešamo in z žlico nadevamo na peki papir, rahlo potlačimo.
  • Pečemo cca 30 minut.
  • Medtem skuhamo riž in oprano lečo. Ko je že skoraj skuhan, vmešamo špinačo in tik preden postrežemo, še kislo smetano/mleko.

Dodaj odgovor