1 min read
Razkuštrani burgerji in špinačna rižota z lečo
Razkuštrani burgerji in špinačna rižota z lečo
* od 11. meseca dalje (različica brez kisle smetane)
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* ovo-lakto vegetarijansko
* brez jajc
Ingredients
- za burgerje: 7-8 burgerjev
- KOLERABA 1/4 manjše
- KORENČEK 1/2 manjšega
- GOMOLJNA ZELENA 1/4 manjše
- POR samo beli del, 1/4 manjšega
- OVSENI KOSMIČI 5 jušnih žlic
- PIRINA MOKA po potrebi
- ZELENA sušena, ščep
- MAJARON ščep
- ŠETRAJ ščep
- ----------
- RIŽ 30 g
- ŠPINAČA mlada v listih, 1 pest
- RDEČA LEČA 1 jušna žlica
- KISLA SMETANA 1 čajna žlička (mlajšim od 12. mesecev damo žličko materinega ali adaptiranega mleka)
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Zelenjavo za burgerje začinimo in skuhamo na pari do rahlo čvrste strukture. Zmiksamo in dodamo ovsene kosmiče. Če se nam zdi masa premokra, dodamo pirino moko. Maso dobro premešamo in z žlico nadevamo na peki papir, rahlo potlačimo.
- Pečemo cca 30 minut.
- Medtem skuhamo riž in oprano lečo. Ko je že skoraj skuhan, vmešamo špinačo in tik preden postrežemo, še kislo smetano/mleko.