1 min read
Razigrana kvinoja s piščančjimi krilci
Razigrana kvinoja s piščančjimi krilci
* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - piščanec * brez jajc
Ingredients
- PIŠČANČJE PERUTNIČKE 2 kosa
- ČEBULA 1/2 manjše
- KORENČEK 1 večji
- PAPRIKA 1 večja
- GRAH zamrznjen, 3 zvrhane jušne žlice
- KVINOJA suha, 150 g
- PARADIŽNIK 2 večja
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- TIMIJAN ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- ZELENA sušena, ščep
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Na segretem olju popečemo piščančje perutničke - z obeh strani 2-3 minute, da rahlo porjavijo, nato odmaknemo in prihranimo.
- V isto posodo damo čebulo in začimbe, razen muškatnega oreščka. Podušimo, da čebula postekleni, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo, da se rahlo popraži.
- Dodamo na kocke narezan paradižnik, premešamo in kuhamo 10 minut, da tekočina od paradižnika rahlo izpari.
- Dodamo narezan korenček in piščanca vrnemo v posodo. Premešamo in zalijemo s 2 dcl vode, pokrijemo ter pustimo, da se na majhnem ognju kuha 60 minut - občasno premešamo in če voda prehitro izpareva, dodamo še malo - 1/2 dcl največ.
- Po eni uri kuhanja, dodamo še 2 dcl vode in vkuhamo dobro oprano in predhodno namočeno kvinojo in narezano papriko. Na majhnem ognju kuhamo, dokler se kvinojina zrna ne razpočijo; takrat primešamo grah, kuhamo še 5 minut, nato pa ugasnemo.
- Piščančje perutničke razkosamo in kosti odstranimo, meso pa vmešamo v jed.