1 min read

Razigrana kvinoja s piščančjimi krilci

piscanec s papriko, korenckom, paradiznikom, grahom in kvinojopiscanec s papriko, korenckom, paradiznikom, grahom in kvinojo1

Razigrana kvinoja s piščančjimi krilci

* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • PIŠČANČJE PERUTNIČKE 2 kosa
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • KORENČEK 1 večji
  • PAPRIKA 1 večja
  • GRAH zamrznjen, 3 zvrhane jušne žlice
  • KVINOJA suha, 150 g
  • PARADIŽNIK 2 večja
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • TIMIJAN ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • ZELENA sušena, ščep
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Na segretem olju popečemo piščančje perutničke - z obeh strani 2-3 minute, da rahlo porjavijo, nato odmaknemo in prihranimo.
  • V isto posodo damo čebulo in začimbe, razen muškatnega oreščka. Podušimo, da čebula postekleni, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo, da se rahlo popraži.
  • Dodamo na kocke narezan paradižnik, premešamo in kuhamo 10 minut, da tekočina od paradižnika rahlo izpari.
  • Dodamo narezan korenček in piščanca vrnemo v posodo. Premešamo in zalijemo s 2 dcl vode, pokrijemo ter pustimo, da se na majhnem ognju kuha 60 minut - občasno premešamo in če voda prehitro izpareva, dodamo še malo - 1/2 dcl največ.
  • Po eni uri kuhanja, dodamo še 2 dcl vode in vkuhamo dobro oprano in predhodno namočeno kvinojo in narezano papriko. Na majhnem ognju kuhamo, dokler se kvinojina zrna ne razpočijo; takrat primešamo grah, kuhamo še 5 minut, nato pa ugasnemo.
  • Piščančje perutničke razkosamo in kosti odstranimo, meso pa vmešamo v jed.

Dodaj odgovor