1 min read

Puran po grško, krompirjev pire in špinača

puran po grsko, pire, spinaca_wm

Puran po grško s pirejem in špinačo

* od 10. meseca dalje * brez glutena * mesno – puran * z mlečnimi izdelki * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • PURANJI FILE 70 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
  • PAPRIKA 1 manjši kos
  • STROČJI FIŽOL zamrznjen, 1 velika pest
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 2 jušni žlici
  • MAJARON ščep
  • ORIGANO ščep
  • BAZILIKA ščep
  • RDEČA PAPRIKA V PRAHU ščep
  • ŠPINAČA mlada v listih, 100 g
  • KROMPIR 2 večja
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • MLEKO 2-3 jušne žlice * (opombe spodaj)
  • ČESEN 1 velik strok
  • ČEBULA 1 manjši košček

Instructions
 

  • Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke; skuhamo v vodi do mehkega.
  • Medtem, ko se krompir kuha, v ponvi segrejemo maščobo in na hitro opečemo koščke mesa; ko so zlatorjave barve, prelijemo s paradižnikovo omako, začinimo in na majhnem ognju kuhljamo dobrih 10 minut.
  • Po tem času dodamo narezano papriko, nasekljano čebulo in česen ter stročji fižol, ki smo ga predhodno kuhali v vreli vodi 2 minuti. Jed dobro premešamo, pokrijemo ter pustimo kuhati 15 minut.
  • V drugi posodi na malo vode poparimo špinačo; ko listi upadejo, dodamo stisnjen ali drobno nasekljan česen, pokrijemo in pustimo na majhnem ognju, da se kuhlja dobrih 5 minut.
  • Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedimo in pretlačimo.
  • Postopoma vlivamo olje, medtem ko tlačimo in dodajamo malo po malo mleka. Tako nastaja kremnat pire.

Notes

Pri mlajših od 12. mesecev uporabimo adaptirano ali materino mleko.

Dodaj odgovor