1 min read
Prosena kaša s kakijevo kremo
Kaki je sezonski sadež in je krasen, poln, sočen, okusen, aromatičen, pa še zdrav. V kombinaciji z banano ali sočnim, bolj kiselkastim jabolkom je fantastičen, tako za dojenčke pri raznih kašicah, kot za zavitke, ladjice ali pisane kozarčke.
- https://www.boobeefoodee.si/blog/praznicna-kakijeva-krogla/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/kakijev-parfait/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/kakijev-krhki-jogurtov-zavitek/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/kakijeve-ladjice/
Današnji umotvor vsebuje mlečno proseno kašo (z riževim mlekom) in zmiksan kaki z jabolkom, obilo cimeta in vanilije. In to je to.
Recept za 4 osebe pa izgleda tako:
PORCIJE
4
ČAS PRIPRAVE
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
Težavnost
1/3
KAJ POTREBUJEM
- PROSENA KAŠA, surova, 120 g
- RIŽEVO MLEKO, 500 ml
- KAKI, 2 zelo zrela
- JABOLKO, 1
- CIMET, 1 zravnana čajna žlička
- VANILIJA, pol zravnane čajne žličke
- MLETI LEŠNIKI, za okras
KAKO TO GRE
- Proseno kašo speremo pod vročo vodo in skuhamo v sveži mrzli vodi; voda naj sega en prst nad kašo v posodi.
- Medtem pripravimo preliv – zmiksamo sadje skupaj s cimetom in vanilijo. Prelijemo čez kašo, ki smo jo razporedili v posodice in okrasimo z mletimi lešniki.
2 thoughts on “Prosena kaša s kakijevo kremo”