1 min read

Prosena kaša s kakavom in toplimi višnjami

prosena kasa s kakavom, pretlaceno banano in toplimi visnjami

Prosena kaša s kakavom in toplimi višnjami

* od 7. meseca dalje* (opombe spodaj) * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • PROSENA KAŠA suha, 70 g
  • BANANA 1
  • PRESNI KAKAV 1 čajna žlička
  • ZAMRZNJENE VIŠNJE 1-2 jušni žlici
  • AGAVIN SIRUP 1 jušna žlica
  • ŠKROB krompirjev ali koruzni, 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Proseno kašo operemo in skuhamo v vodi; ko je kuhana, jo dobro odcedimo in vanjo pretlačimo banano, premešamo in dodamo še kakav.* (opombe spodaj)
  • Posebej s skodelici razmešamo škrob z 2-3 žlicami hladne vode.
  • V kozici segrejemo višnje, dodamo agavin sirup. Počasi primešamo škrob, dobro premešamo, kuhamo še minuto na majhnem ognju in omakico prelijemo čez proseno kašo.

Notes

Mlajšim od 12. mesecev kakav preprosto izpustimo; lahko dodamo ščep vanilije, lahko tudi kokosovo moko.

Dodaj odgovor