1 min read
Presne pirino-jabolčne kroglice
Presne pirino-jabolčne kroglice
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
za 12 kroglic
- MEŠANICA ŠTUDENTSKE HRANE mešani oreščki in rozine, 3 jušne žlice
- LIMONIN SOK 1 jušna žlica
- PIRINI KOSMIČI 3 jušne žlice
- PIMENT ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- CIMET ščep
- KLINČKI 3 koščki
- INGVER sušen, ščep
- SUROV KAKAV 2 jušni žlici
- JABOLKO 1 večje ali 2 manjša
- KOKOSOVA MOKA za posip
- - poljubno: AGAVIN SIRUP/MED 1 jušna žlica
Instructions
- Oreščke, rozine, kosmiče in začimbe namočimo v mlačni vodi skupaj z limoninim sokom. Namakamo vsaj nekaj ur, da se dobro zmehčajo, nato pa dobro odcedimo, odstranimo klinčke in zmiksamo v gladko kašo. (S paličnim mešalnikom nastane dokaj enotna zmes, se pa čutijo hrustljavi drobci oreščkov).
- Dodamo olupljeno jabolko in kakav ter ponovno zmiksamo. Na koncu primešamo poljubno še sladilo: agavin sirup ali pa med, lahko tudi trsni sladkor, če se nam masa zdi premalo sladka.
- Poskusno oblikujemo kroglico. Če masa razpada in je premokra, damo gazo na cedilo in jo pustimo nekaj časa, da se precedi na gazi, če imamo čas, pa lahko tudi čez noč.
- Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.