1 min read
Preprosti piškotki brez jajc
To so tisti preprosti piškotki, ko si rečeš, ok, samo enega bom. Dobro, ampak res samo še enega. Prav, pa naj bo, samo še enega, da bodo trije. In potem jih izgine pol pekača, kot bi mignil. 😀
Priporočam, so res enostavni za pripravo; navadno maslo lahko nadomestimo s kokosovim, bodo pa v tem primeru malce trši. Odlično se jim poda pomarančna aroma, zato kar pogumno; lahko pa jih poskusite tudi z limono ali limeto.
Preprosti piškotki brez jajc
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 27
KAJ POTREBUJEM
za cca. 25-30 piškotkov:
- MASLO, zmehčano na sobni temperaturi, 200 g
- RJAVI SLADKOR, 100 g
- POMARANČNA LUPINICA, 1 čajna žlička naribane
- VANILIJA V PRAHU, 1 čajna žlička
- POMARANČNI SOK, 5 jušnih žlic
- LIMONOV SOK, 1 jušna žlica
- MOKA, navadna pirina, 350 g
- VINSKI KAMEN (ali pecilni prašek, 1 čajna žlička
- SODA BIKARBONA, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
- Maslo penasto zmešamo s sladkorjem, da nastanr gladka masa svetle barve. Dodamo lupinico, vanilijo in sok.
- Posebej zmešamo moko s pecilnim praškom in sodo.
- Masi združimo, gladko ugnetemo in pustimo počivati v hladilniku, zavito v folijo slabe pol ure.
- Po tem času maso razvaljamo v daljšo klobaso in narežemo na enako debele rezine - piškotke.
- Pečemo na peki papirju v predogreti pečici na 175°C slabih 15 minut.
- (Piškotke ne zlagamo pretesno skupaj, ker se razlezejo med peko, kar se je zgodilo meni, zato so robovi malce scufani. 🙂 )