1 min read
Preproste rahle ajdove palačinke
Zadnje čase smo veliki porabniki ajde; ne vem, očitno je prišlo tako obdobje, da nam zelo paše. In brskam in iščem in berem nasvete, ideje, recepte. Nazadnje sem naletela na puhaste palačinke, ki sem jih še dodatno “opuhila”, saj so se po mnenju mnogih velikorat trgale in se niso dale lepo zvijati. Zato sem poskusila dodati magično sestavino in so uspele kot bomba. 🙂
Porabili smo tudi zadnje žličke domače nutele in izvrstno domačo jabolčno-slivovo kašico. Njamsi! 🙂
- za 8 majhnih palačink
- RADENSKA, 250 ml
- AJDOVA MOKA, 100 g
- VINSKI KAMEN, 1 zvrhana čajna žlička
- KORUZNI ŠKROB, 1 zvrhana čajna žlička
- OLJE ZA PEKO, nekaj žličk
KAKO TO GRE
- Vse sestavine, razen olja zmešamo v posodi do gladke mase (po potrebi dodamo ali malo radenske ali malo moke); gostota naj bo enaka kot pri navadnih palačinkah – torej ne preveč tekoča in ne preveč gosta.
- Maso damo v hladilnik in pustimo nekaj ur (mi smo kar čez noč).
- Pred peko maso pustimo 10 minut na sobni temperaturi in na segretem olju spečemo tanke palačinke. Poljubno nadevamo.