1 min read
Praznični mafini z rozinami in oreščki
Praznični mafini z rozinami in oreščki
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi proizvodi
* ovo lakto-vegetarijansko
* z jajci
Ingredients
- PIRINA MOKA 150 g
- VINSKI KAMEN 1 čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)
mokre sestavine
- MASLO 100 g
- JAJCA 3
- RJAVI SLADKOR 50 g
- KREMNI SIR 3 čajne žličke
- KISLA SMETANA 1 čajna žlička
- 3 čajne žlice študentske hrane rozine z mešanimi oreščki
- 1 čajna žlička cimeta pimenta, muškatnega oreščka
Instructions
- Maslo pustimo, da se zmehča na sobni temperaturi, nato pa vanj vmešamo sladkor, dobro stepemo in vmešamo eno po eno jajce. Z metlico stepemo v enotno zmes.
- Dodamo kremni sir in kislo smetano.
- Moki primešamo vinski kamen, dobro razmešamo.
- Postopoma stresamo v jajčno zmes in sproti vmešavamo; nastane srednje gosta, rahlo tekoča zmes.
- Oreščke potolčemo skupaj z rozinamo, da dobimo različno velike koščke, začinimo ter dodamo testu, dobro premešamo.
- Nadevamo v papirčke v model za mafine.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C cca. 40-45 minut. Preverimo, če so pečeni, tako da v enega zapičimo zobotrebec in izvlečemo; če je zobotrebec čist, so mafini pečeni.
- Počakamo, da se ohladijo in postrežemo.