1 min read

Praznični mafini z rozinami in oreščki

praznicni mafin1i_wmpraznicni mafini_wm

Praznični mafini z rozinami in oreščki

* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo lakto-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • PIRINA MOKA 150 g
  • VINSKI KAMEN 1 čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)

mokre sestavine

  • MASLO 100 g
  • JAJCA 3
  • RJAVI SLADKOR 50 g
  • KREMNI SIR 3 čajne žličke
  • KISLA SMETANA 1 čajna žlička
  • 3 čajne žlice študentske hrane rozine z mešanimi oreščki
  • 1 čajna žlička cimeta pimenta, muškatnega oreščka

Instructions
 

  • Maslo pustimo, da se zmehča na sobni temperaturi, nato pa vanj vmešamo sladkor, dobro stepemo in vmešamo eno po eno jajce. Z metlico stepemo v enotno zmes.
  • Dodamo kremni sir in kislo smetano.
  • Moki primešamo vinski kamen, dobro razmešamo.
  • Postopoma stresamo v jajčno zmes in sproti vmešavamo; nastane srednje gosta, rahlo tekoča zmes.
  • Oreščke potolčemo skupaj z rozinamo, da dobimo različno velike koščke, začinimo ter dodamo testu, dobro premešamo.
  • Nadevamo v papirčke v model za mafine.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C cca. 40-45 minut. Preverimo, če so pečeni, tako da v enega zapičimo zobotrebec in izvlečemo; če je zobotrebec čist, so mafini pečeni.
  • Počakamo, da se ohladijo in postrežemo.

Dodaj odgovor