2 mins read

Praženi rezanci z zelenjavo in jajcem

prazeni rezanci z jajcem in zelenjavo

Praženi rezanci z zelenjavo in jajcem

* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • POLNOZRNATI KITAJSKI REZANCI brez jajc, 180 g
  • POR 1 večji
  • KORENČEK 1 večji
  • CVETAČA 1/4 srednje velike glave
  • STROČJI FIŽOL zamrznjen, 1 velika pest
  • LIMONSKA TRAVA&KUMIN&KORIANDER&SUŠEN INGVER&RDEČA PAPRIKA&KURKUMA skupaj 1 zvrhana čajna žlička
  • ORGANSKA BIO SOJINA OMAKA 1 jušna žlica* (opombe spodaj!)
  • SEZAMOVO OLJE 2 jušni žlici
  • JAJCE 2 kosa

Instructions
 

  • Jajce razžvrkljamo z malce sojine omake (nekaj kapljic) in spečemo omleto v ponvici; prihranimo na toplem.
  • Nato si pripravimo vse sestavine; korenček in por narežemo na tanke trakove, cvetačo nacvetkamo na drobno, začimbe zmešamo skupaj v mali skledici.
  • V posodo pristavimo vodo in počakamo, da zavre in zakuhamo rezance - ponavadi so pripravljeni v 5 minutah. Odcedimo.
  • Medtem v večji ponvi ali voku najprej segrejemo sezamovo olje, naj bo precej vroče, da se že skoraj kadi. Vsujemo zelenjavo in ves čas mešamo, ogenj imamo skoraj na maksimalno. Pazimo, da se zelenjava ne zažge. Tako pražimo minuto do dve, začinimo, še nekajkrat premešamo in stresemo v posodo ali na krožnik.
  • V isto ponev/vok vlijemo preostalo sojino omako, vsujemo rezance, jih na hitro nekajkrat premešamo, dodamo zelenjavo in razkosano omleto. Pražimo še največ minuto, ves čas mešamo, nato pa ugasnemo.

Notes

* Soja, ki ni fermentirana, se ne priporoča v prehrani, predvsem ne za majhne otroke. Če pa uporabimo organsko sojino fermentirano omako (pozorno preberite deklaracijo), pa še to ne pogosto, ne bo nič narobe. Bodimo še pozorni na dodatke in gostila/barvila ter mononatrijev glutamat, ki so popolnoma neprimerni za otroke. Pri bio sojinih omakah je sicer ta skrb odveč, saj jih nimajo.
* Vso zelenjavo in začimbe si pripravimo vnaprej, saj je čar hitrega praženja ravno v tem, da ostane zelenjava še čvrsta in ohrani tako večino vitaminov in mineralov. Če jo dušimo predolgo, je osiromašena pomembnih snovi ter že na pogled neprivlačna - uvela in žalostna. 🙂 Zato je tudi jed namenjena malo starejšim, ki že zmorejo pogristi trše koščke.
* Pomembno je še, da ves čas pražimo; ko je olje segreto, se že malo kadi, ne se ustrašit. Prav tako se pokadi, ko vlijemo v ponev sojino omako, nič ni narobe. 🙂
 

Dodaj odgovor