Ponarejena otroška tajska juhica (Tom Kha Gai)
Če ste že kdaj bili na Tajskem, potem ste zagotovo očarani nad okusno, preprosto in dišečo kuhinjo, s poudarkom na okusov polnih juhicah. Sama sicer te dežele še nisem obiskala, so mi pa ful všeč juhice. Škoda, ker se pri nas ne da dobiti vseh sestavih (sveža limonska trava npr., pa tudi svež koriander je bolj eksotika kot ravno pogosta sestavina, tudi na tržnici). Ravno zaradi tega sem jo poenostavila in nekatere sestavine izpustila (pekoče čilijevo olje) in tako pripravila bolj blago, otroškemu želodčku prijazno različico.
Če imate že pripravljeno jušno osnovo, boste to juhico skuhali v pičlih 5-ih minutah, sicer pa vseeno ne terja ravno ogromno časa za pripravo.
Všeč mi je tudi, ker ostane zelenjava še precej čvrsta in okusna ter lepo hrustljava.
Ponarejena otroška tajska juhica (Tom Kha Gai)
Ingredients
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
- LIMONSKA TRAVA sušena, 1 čajna žlička
- INGVER sušen, 1 čajna žlička (ali svež, 1 manjši košček)
- KORIANDER 1/2 čajne žličke
- PIŠČANČJA JUŠNA OSNOVA 300 ml
- PIŠČANEC kuhan ali surov, 100 g
- KOKOSOVO MLEKO 200 ml
- SOJINA OMAKA shoyu, fermentirana, 1 jušna žlica
- RDEČA PAPRIKA 1 manjša
- KORENČEK 1 večji
- POR 1 manjši
Instructions
- Segrejemo kokosovo maščobo, na njej rahlo popražimo začimbe, da zadišijo, zalijemo s piščančjo osnovo in dodamo piščanca, narezanega na manjše tanjše trakce.
- Malo pokuhamo in dodamo narezan por, korenček in papriko, sojino omako ter kuhamo 10 minut.
- Po tem času zalijemo še s kokosovim mlekom in kuhamo še 5 minut.
- Za odrasle lahko na koncu dodamo še čilijevo olje.