Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom
1 min read

Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom

polnjene paprike z leco strocji fizol pirepolnjene paprike z leco strocji fizol pire1

Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • RJAVA LEČA predhodno kuhana, 50 g
  • PAPRIKA 2 srednje veliki
  • SOL ščep
  • RIŽ 50 g
  • RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
  • KUMINA ščep
  • MAJARON ščep
  • ---
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 strok
  • ZELENA ščep
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 2 jušni žlici
  • PARADIŽNIK 1 srednje velika
  • ---
  • KROMPIR 6 manjših
  • STROČJI FIŽOL predhodno kuhan, 1 pest
  • ČESEN 1 strok
  • MLEKO 1 dcl
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Papriki odstranimo pecelj in očistimo semen. Lečo in riž zmešamo, začinimo z rdečo papriko, kumino in majaronom ter rahlo solimo. Z maso napolnimo paprike.
  • Čebulo podušimo na malo vode, stisnemo en strok česna, ko le-ta zadiši, dodamo mezgo in razkosan paradižnik ter začinimo z zeleno. Dušimo odkrito nekaj časa, da malo vode izpari, nato pa zmiksamo v kašo.* (opombe spodaj)
  • Prilijemo dobra 2 dcl vode, v omako položimo papriko, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 25 minut, da se riž skuha.
  • Medtem pripravimo pire. Krompir olupimo in skuhamo do mehkega. Odcedimo. Stročji fižol zmiksamo v gladko kašo*, ki ji primešamo stisnjen strok česna.
  • Krompir pretlačimo in skupaj z mlekom in olivnim oljem razmešamo v gladek pire, ki mu na koncu vmešamo fižolovo kašo.

Notes

* Če imamo že pripravljeno paradižnikovo omako, jo lahko tudi uporabimo.
* Stročji fižol lahko razmešamo v zelo gladko pasto, lahko pa ga zmiksamo bolj na grobo - kar nam je ljubše in glede na to, kakšne koščke otrok že je.

One thought on “Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom

Dodaj odgovor