1 min read
Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom
Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- RJAVA LEČA predhodno kuhana, 50 g
- PAPRIKA 2 srednje veliki
- SOL ščep
- RIŽ 50 g
- RDEČA PAPRIKA sušena, ščep
- KUMINA ščep
- MAJARON ščep
- ---
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 strok
- ZELENA ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 2 jušni žlici
- PARADIŽNIK 1 srednje velika
- ---
- KROMPIR 6 manjših
- STROČJI FIŽOL predhodno kuhan, 1 pest
- ČESEN 1 strok
- MLEKO 1 dcl
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Papriki odstranimo pecelj in očistimo semen. Lečo in riž zmešamo, začinimo z rdečo papriko, kumino in majaronom ter rahlo solimo. Z maso napolnimo paprike.
- Čebulo podušimo na malo vode, stisnemo en strok česna, ko le-ta zadiši, dodamo mezgo in razkosan paradižnik ter začinimo z zeleno. Dušimo odkrito nekaj časa, da malo vode izpari, nato pa zmiksamo v kašo.* (opombe spodaj)
- Prilijemo dobra 2 dcl vode, v omako položimo papriko, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 25 minut, da se riž skuha.
- Medtem pripravimo pire. Krompir olupimo in skuhamo do mehkega. Odcedimo. Stročji fižol zmiksamo v gladko kašo*, ki ji primešamo stisnjen strok česna.
- Krompir pretlačimo in skupaj z mlekom in olivnim oljem razmešamo v gladek pire, ki mu na koncu vmešamo fižolovo kašo.
Notes
* Če imamo že pripravljeno paradižnikovo omako, jo lahko tudi uporabimo.
* Stročji fižol lahko razmešamo v zelo gladko pasto, lahko pa ga zmiksamo bolj na grobo - kar nam je ljubše in glede na to, kakšne koščke otrok že je.
* Stročji fižol lahko razmešamo v zelo gladko pasto, lahko pa ga zmiksamo bolj na grobo - kar nam je ljubše in glede na to, kakšne koščke otrok že je.
One thought on “Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom”