1 min read
Piščanec z ananasom, krompirček brez maščobe&brstični ohrovt iz pečice
Piščanec z ananasom, krompirček brez maščobe&brstični ohrovt iz pečice
* od 11. meseca dalje
* brez glutena
* brez mlečnih proizvodov
* mesno – piščanec
* brez jajc
Ingredients
- PIŠČANEC 30 g
- ANANAS V KOŠČKIH kompot, manj sladek, 3 jušne žlice + 5 jušnih žlic tekočine od kompota
- KORENČEK 1 manjši
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 strok
- PARADIŽNIKOVA OMAKA 1 jušna žlica
- LIMONIN SOK 1 čajna žlička
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
- ŠKROB 1 jušna žlica
- KURKUMA ščep
- KORIANDER ščep
- INGVER ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- -----
- KROMPIR 2 manjša
- BRSTIČNI OHROVT nekaj glavic
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Pečico ogrejemo na 200°C.
- Krompir narežemo na palčke iz skuhamo v vodi skoraj do mehkega. Odstavimo in odcedimo.
- Brstični ohrovt križno zarežemo in damo v vrelo vodo, kjer ga kuhamo 3-5 minut. Odcedimo in prestavimo v ledeno vodo.
- Krompir in ohrovt damo na peki papir in pečemo z ventilatorjem cca. 25-30 minut oziroma toliko časa, da krompir postane zlatorjave barve.
- Ananasove koščke odcedimo, vendar kompotov sok prelijemo v drugo skodelico. Zmešamo ga z začimbami in škrobom v gladko, tekočo maso.
- Piščanca narežemo na male tanke trakce, ki jih na segreti kokosovi maščobi na hitro popežemo z vseh strani. Odstranimo, pokapamo z limoninim sokom in prihranimo na toplem.
- V isto ponev damo na kose narezano čebulo, na tanke trakce narezan korenček, nalistan česen in koščke ananasa.
- V minuti na srednjem ognju na hitro popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi.
- Dodamo še piščanca in škrobno zmes, ves čas mešamo. Omaka se zgosti v slabi minuti, nekajkrat premešamo in odstavimo.