1 min read

Piščanec z ananasom, krompirček brez maščobe&brstični ohrovt iz pečice

piscanec z ananasom, krompircek_wmpiscanec z ananasom, krompircek2_wmpiscanec z ananasom, krompircek1_wm

Piščanec z ananasom, krompirček brez maščobe&brstični ohrovt iz pečice

* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno – piščanec * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • PIŠČANEC 30 g
  • ANANAS V KOŠČKIH kompot, manj sladek, 3 jušne žlice + 5 jušnih žlic tekočine od kompota
  • KORENČEK 1 manjši
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 strok
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA 1 jušna žlica
  • LIMONIN SOK 1 čajna žlička
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 čajna žlička
  • ŠKROB 1 jušna žlica
  • KURKUMA ščep
  • KORIANDER ščep
  • INGVER ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • -----
  • KROMPIR 2 manjša
  • BRSTIČNI OHROVT nekaj glavic
  • LANENO OLJE 1 čajna žlička

Instructions
 

  • Pečico ogrejemo na 200°C.
  • Krompir narežemo na palčke iz skuhamo v vodi skoraj do mehkega. Odstavimo in odcedimo.
  • Brstični ohrovt križno zarežemo in damo v vrelo vodo, kjer ga kuhamo 3-5 minut. Odcedimo in prestavimo v ledeno vodo.
  • Krompir in ohrovt damo na peki papir in pečemo z ventilatorjem cca. 25-30 minut oziroma toliko časa, da krompir postane zlatorjave barve.
  • Ananasove koščke odcedimo, vendar kompotov sok prelijemo v drugo skodelico. Zmešamo ga z začimbami in škrobom v gladko, tekočo maso.
  • Piščanca narežemo na male tanke trakce, ki jih na segreti kokosovi maščobi na hitro popežemo z vseh strani. Odstranimo, pokapamo z limoninim sokom in prihranimo na toplem.
  • V isto ponev damo na kose narezano čebulo, na tanke trakce narezan korenček, nalistan česen in koščke ananasa.
  • V minuti na srednjem ognju na hitro popražimo, vendar pazimo, da ne porjavi.
  • Dodamo še piščanca in škrobno zmes, ves čas mešamo. Omaka se zgosti v slabi minuti, nekajkrat premešamo in odstavimo.

Dodaj odgovor