1 min read

Piščanec v pomarančni omaki z indijskimi oreščki in mešani riž

piscanec v pomarancni omaki_wm

Piščanec v pomarančni omaki z indijskimi oreščki in mešani riž

* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno – piščanec * brez jajc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • PIŠČANČJE PRSI 60 g
  • POMARANČA 2 manjši
  • ČESEN 1 strok
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • POR 1 manjši košček
  • KORENČEK 1 manjši
  • OHROVT 1 list
  • KROMPIRJEV ŠKROB 1-2 zvrhani jušni žlici
  • INGVER sušen, ščep
  • KORIANDER sušen, ščep
  • KUMINA lahko tudi orientalska, ščep
  • SEZAMOVO OLJE 3 jušne žlice
  • MEŠANI RIŽ uporabili smo mešanico rjavega in divjega riža, 60 g

Instructions
 

  • Piščančje prsi narezemo na male trakce in jih za 15 minut postavimo v marinado iz 1 stisnjene pomaranče, ingverja, koriandra in kumine. Dobro premešamo.
  • Medtem ko se meso marinira, nasekljamo čebulo, česen in por, korenček pa narežemo na tanke paličice.
  • Meso vzamemo iz marinade in ga na globokem krožniku potresemo s škrobom, premešamo, preostalo marinado pa prihranimo.
  • Segrejemo olje v voku ali ponvi, popečemo koščke mesa do zlatorjave barve z obeh strani. Odložimo na servieto in pustimo, da se maščoba dobro odcedi.
  • V preostalo marinado stisnemo še eno pomarančo, če želimo rahlo solimo ter dodamo žličko škroba; dobro premešamo.
  • V drugi posodi skuhamo riž in ga dobro odcedimo. Ponev obrišemo, pokapamo z oljem in na njem na hitro popražimo ohrovt, por, korenček, čebulo in česen, mešamo, da se ne prime, prav tako ne sme porjaveti.
  • Dodamo indijske oreščke, še nekajkrat premešamo, nato pa vlijemo marinado, zmanjšamo ogenj na srednje.
  • Mešamo, dokler ne nastane gostljava omaka, ki jih primešamo koščke mesa in ugasnemo.

Dodaj odgovor