2 mins read

Piščanec v naravni omaki z bučkami, pire iz nadzemne kolerabe

korencek na pari, piscanec z buckami v naravni omaki, pire iz krompirja in nadzemne kolerabe_wm

Piščanec v naravni omaki z bučkami, pire iz nadzemne kolerabe

* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1

Ingredients
  

  • PIŠČANČJE PRSI 70 g* (opombe spodaj)
  • KOKOSOVA MAŠČOBA 1 jušna žlica
  • ČESEN 1 strok
  • BUČKA 1/2 manjše
  • NADZEMNA KOLERABA 1/2 manjše (lahko tudi navadna, podzemna/oranžna koleraba)
  • KROMPIR 2 manjša
  • OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
  • KORENČEK 1/2 manjšega
  • ORIGANO ščep
  • MAJARON ščep
  • RDEČA PAPRIKA ščep

Instructions
 

  • Krompir in kolerabo olupimo in narežemo na majhne kocke. Skuhamo v vodi do mehkega. Nad isto posodo damo cedilo, kamor damo položimo na paličice narezan korenček, da se kuha na pari. Krompir in koleraba potrebujeta okoli 20 minut, da sta pripravljena.
  • Ta čas v ponvi raztopimo kokosovo maščobo, na njej popečemo piščanca najprej na eni strani 4-5 minut, začinimo (origano, majaron, rdeča paprika), nato pa še na drugi strani 4-5 minut.
  • Piščanca vzamemo iz ponve, vanjo damo na kocke narezano bučko, zalijemo z nekaj žlicami vode, v kateri se kuhata krompir in koleraba.
  • Ogenj pod ponvijo zmanjšamo, nekajkrat temeljito pretresemo in pustimo, da se pokrito duši 10 minut.
  • Po tem času v ponev vrnemo meso, dodamo še malo vode od krompirja in kolerabe ter kuhamo še 5 minut, pokrito.
  • Krompir in kolerabo odcedimo, malo pretlačimo, dodamo olje in ponovno dobro pretlačimo v gladki pire.

Notes

* Pri mlajših uporabimo manj mesa; dojenček, star 7. mesecev, poje nekje med 40-50 g mesa na obrok.
Ravno tako se pri mlajših od 10. mesecev izognemo praženju na olju, temveč se raje poslužimo dušenja na vodi, čeprav v tem primeru omaka ne bo enakega okusa.
Kolerabo narežemo na manjše kose kot korenček, saj se kasneje zmehča.

Dodaj odgovor