1 min read
Piščančji golaž z grahom
Takih kombinacij rastlinskih in živalskih beljakovin iz enega lonca imam precej rada, saj menim, da tako dobim vsa nujno potrebna hranila na hitro in v precej slastni obliki.
Nekaj izvrstnih kombinacij:
- https://www.boobeefoodee.si/blog/grahov-golaz-po-grsko/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/disec-krompirjev-golaz/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/grahov-golaz-s-piscancem/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/cicerikin-golaz-s-puranom/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/krompirjev-golaz-s-hrenovko/
- https://www.boobeefoodee.si/blog/afriski-piscancji-golaz-z-rizem/
V sklopu menuja Budget je nastal tudi ta dišeč recept, enostavna jed, ki jo lahko tudi zamrznemo in tako ob kakšni drugi priložnosti prihranimo nekaj dragocenega časa.
Porcije
4
Čas priprave
10 min
Čas kuhanja
20 min
Težavnost
1/3
KAJ POTREBUJEM
- GRAH, 300 g graha,
- PIŠČANČJE PRSI, 250 g
- PARADIŽNIKOVA OMAKA, 250 g
- POLENTA, 200 g
- ČEBULA, 1/2 manjše
- ČESEN, pol stroka
- ZAČIMBE: koper, kumina, sol, poper, sušena paprika
KAKO TO GRE
- Na malo olja popražimo čebulo in česen, dodamo narezano meso in grah ter začimbe. Zalijemo s 400 ml vode.
- Kuhamo 10 minut in na koncu primešamo paradižnikovo omako, kuhamo še 5 minut ter ugasnemo.
- Polento skuhamo po navodilih z vrečke in postrežemo poleg.