1 min read
Piščančja obara in koruzni žganci
Piščančja obara in koruzni žganci
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - piščanec * brez jajc
Ingredients
- PIŠČANČJA BEDRA 2 manjši ali 1 večje
- ČEBULA 1 večja
- ČESEN 1 strok
- KORENČEK 3 srednje veliki
- ZELENA PAPRIKA 2 manjši
- BUČKE 2 srednje veliki
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK nekaj kosov
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- PELATI vloženi, 100 g
- TIMIJAN velik ščep
- RDEČA PAPRIKA sušena, velik ščep
- ZELENA sušena, 1 jušna žlička
- KUMINA ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- ROŽMARIN velik ščep
- REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
- ---
- KORUZNA MOKA 250 g
- SOL ščep
Instructions
- Piščančje kose na hitro popražimo na olju in odmaknemo iz posode. Vanjo damo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. Pomešamo, da zadiši in nekaj minut pražimo na srednjem ognju.
- Dodamo narezan korenček, papriko in paradižnike. Nekajkrat premešamo, dodamo pelate, ki smo jih na grobo pretlačili, paradižnikovo mezgo, piščanca, približno 3 dcl vode (da prekrijemo vse sestavine) in na največjem ognju zavremo, nato pa zmanjšamo na minimum, pokrijemo in kuhljamo slabo uro. Občasno premešamo.
- Po tem času dodamo narezane bučke, premešamo in pokrito kuhamo še dobro uro.
- Medtem pripravimo koruzne žgance; pripravili smo jih po tem receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=2079