1 min read

Piščančja obara in koruzni žganci

piscancja obara, koruzni zganci_wmpiscancja obara, koruzni zganci1_wmpiscancja obara, koruzni zganci3_wm

Piščančja obara in koruzni žganci

* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Servings 3

Ingredients
  

  • PIŠČANČJA BEDRA 2 manjši ali 1 večje
  • ČEBULA 1 večja
  • ČESEN 1 strok
  • KORENČEK 3 srednje veliki
  • ZELENA PAPRIKA 2 manjši
  • BUČKE 2 srednje veliki
  • ČEŠNJEV PARADIŽNIK nekaj kosov
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • PELATI vloženi, 100 g
  • TIMIJAN velik ščep
  • RDEČA PAPRIKA sušena, velik ščep
  • ZELENA sušena, 1 jušna žlička
  • KUMINA ščep
  • MUŠKATNI OREŠČEK ščep
  • ROŽMARIN velik ščep
  • REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
  • ---
  • KORUZNA MOKA 250 g
  • SOL ščep

Instructions
 

  • Piščančje kose na hitro popražimo na olju in odmaknemo iz posode. Vanjo damo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. Pomešamo, da zadiši in nekaj minut pražimo na srednjem ognju.
  • Dodamo narezan korenček, papriko in paradižnike. Nekajkrat premešamo, dodamo pelate, ki smo jih na grobo pretlačili, paradižnikovo mezgo, piščanca, približno 3 dcl vode (da prekrijemo vse sestavine) in na največjem ognju zavremo, nato pa zmanjšamo na minimum, pokrijemo in kuhljamo slabo uro. Občasno premešamo.
  • Po tem času dodamo narezane bučke, premešamo in pokrito kuhamo še dobro uro.
  • Medtem pripravimo koruzne žgance; pripravili smo jih po tem receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=2079

Dodaj odgovor