1 min read
Piščančja boranja s polnozrnatimi peresniki
Piščančja boranja s polnozrnatimi peresniki
* od 9. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Ingredients
- POLNOZRNATI PERESNIKI 150 g
- PIŠČANČJI FILE 100 g
- MLAD STROČJI FIŽOL 200 g
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK približno 10 kosov
- ČESEN 1 velik strok
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 zvrhana jušna žlica
- ORIGANO ščep
- RDEČA PAPRIKA 1 zravnana čajna žlička
- BAZILIKA sveža, nekaj listov
- ROŽMARIN svež, 1 mala vejica
- OLIVNO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Stročji fižol operemo, odrežemo konce in ga vržemo v krop za minutko ali dve, nato pa odcedimo.
- V isto posodo nalijemo za prst vode, toliko, da je dno pokrito. Zavremo in stisnemo česen, čez pa dodamo na male koščke narezanega piščanca. Mešamo in na najvišjem ognju podušimo, dokler skoraj vsa voda ne izpari. Takrat ogenj zmanjšamo in damo na pol prerezan češnjev paradižnik.
- Dodamo začimbe - rožmarin postrgamo iz vejice, baziliko pa natrgamo z roko, dodamo še paradižnikovo mezgo in dobro premešamo. Dolijemo za prst vode in kuhljamo na majhnem ognju 15 minut.
- Po tem času dodamo na kose narezan stročji fižol, dolijemo še cca. 1 dcl vode in kuhamo še 10 minut.
- Medtem posebej skuhamo peresnike.
- Peresnike prelijemo z omako in preden postrežemo dodamo žličko olja.