Pisana čičerikina solata
1 min read

Pisana čičerikina solata

Na deževen dan vsekakor najbolj prija pisana solata, čeprav le kot spomin na sončen dan, ko je bila pripravljena. 🙂 Nič hudega, svežina, preprostost pesta in slastnost hrustljave zelenjave vas bodo v hipu ponesli v prelep sončen dan.

solata cicerika orehov pesto solata cicerika orehov pesto1

Pisana čičerikina solata

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • ČIČERIKA predhodno kuhana, 1 velika pest na osebo
  • ČEŠNJEV PARADIŽNIK 12 kosov
  • POR manjši košček
  • PAPRIKA zelena, rdeča, rumena, vsake 1/2
  • BUČKA 1 večja
  • ORIGANO 1 zvrhana čajna žlička
  • REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
  • RŽEN ali PIRIN POLNOZRNAT KRUH 2 rezini
  • ČESEN 1 strok
  • ---

za pesto

  • OREHI 1 velika pest
  • OLJČNO OLJE 3 jušne žlice
  • BAZILIKA sveža, 1 manjša pest
  • PARMEZAN 20 g
  • SOL ščep

Instructions
 

  • Bučko in papriko narežemo, por pa nasekljamo in popečemo na segretem repičnem olju v ponvi; dodamo origano in čičeriko, pečemo še 1-2 minuti, nato pa ugasnemo in rahlo ohladimo.
  • Med tem, ko se zelenjava ohlaja, pripravimo pesto. Vse sestavine za pesto damo v sekljalnik in dobro zmešamo v gladek pesto; orehi naj ostanejo še malce hrustljavi.
  • Zelenjavi dodamo češnjev paradižnik, premešamo in prestavimo na večji krožnik.
  • V isti ponvi popečemo nakockan kruh, na koncu primešamo stisnjen strok česna in vse skupaj primešamo k zelenjavi. Prelijemo s pestom in postrežemo.

Dodaj odgovor