Polnozrnati pirino-skutni štrukeljčki
Juj, mali, slastni mini štrukeljčki so izvrstna sladica k zelenjavnemu kosilu ali za večerjo kar tako, po želji pa seveda tudi za zajtrk. Z njimi ni veliko dela, iz osnovne mase pa lahko pripravite marsikaj (recimo domače njoke, skutine klobučke z jagodami, slivove cmoke, itd. Možnosti je ogromno). 🙂
Prav tako je nadev za štrukeljčke prepuščen vaši izbiri, od domače nutele, marmelade do raznih mletih oreščkov. Če se vam zdi, da bo nadev preveč tekoč, ga zgostite s kokosovo moko, drobtinami, mletimi oreščki, ipd.
Mi smo jih nadevali z domačim mandljevim maslom s kokosom, wau, ful dobro. 🙂
Za približno pol kile mase potrebujemo:
300 g skute, uporabila sem posneto 10%
250 g moke, polnozrnata pirina moka
1 jajce
Vse zmešamo v enotno zmes in razvaljamo na tanko. (pol narejene mase se uporabila za njoke, tako da je za štrukeljčke uporabljeno cca. 200 g testa). Razvaljamo na tanko in premažemo s poljubnim nadevom. Zvijamo na tesno in povijemo s čisto krpo (oprano brez mehčalca in z naravnim praškom brez dišav). Kuhamo v slanem kropu približno 15-20 minut. Ohladimo in postrežemo s cimetom.