Pijani špageti ali pijani rezanci (originalno po tajsko: pad kee mao) so prava poslastica tako za male kot za velike. Brez skrbi – v njih ni nobenega opojnega napitka, vzdevek “pijani” so jim nadeli, ker naj bi se ob jedi pilo mrzlo pivo. Mi pa smo jim doma izrekli “pijani”, ker so napiti s slastno mešanico sojine omake, sladkorja, kisa in začimb, kar jim doda prepoznavni okus.
Prvič smo jih pripravili že nekaj časa nazaj in do takrat so kar redno na meniju. Obožujeta jih oba otroka, meni so pa všeč, ker jim lahko dodam veliko različne zelenjave, poljubno spreminjam dodane beljakovine, med tednom pa rešujejo razbijanje glave, o tem, kaj skuhati.
Ne pozabite shraniti tega recepta, sem prepričana, da bo postal stalnica tudi pri vas doma.
Zakaj obožujemo pijane špagete?
vedno so pri roki in jih lahko hitro pripravimo
kdo pa ne mara špagetov?
zelo hvaležna jed za kombiniranje različnih okusov
hranljiva in lahko prebavljiva
cenovno dostopna
VEGANSKO BREZ MLEKA BREZ JAJC RASTLINSKO
PORCIJE: za 4 osebe
TEŽAVNOST: 1/3
ČAS PRIPRAVE: 15 min
ČAS KUHANJA: 15min
KAJ POTREBUJEM
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
ČEBULA, 1 manjša
POR, 1 manjši
KORENJE, 2 večja
PAPRIKA, 1 večja
KITAJSKO ZELJE, 1/2 večje glave
TOFU, 250 g
ŠPAGETI, 300 g
za omako:
SVETLA SOJINA OMAKA, 3 jušne žlice
TEMNA SOJINA OMAKA, 1 jušna žlica
SLADKOR, 1 jušna žlica
KETCHUP, 1 jušna žlica
JABOLČNI KIS (lahko tudi vinski ali pa rižev), 2 jušni žlici
1. Pristavimo vodo za špagete in rahlo solimo. Ko zavre, vanjo stresemo špagete.
2. Medtem pripravimo zelenjavo – čebulo in papriko narežemo na tanjše rezine, prav tako por in korenje. Zelje nasekljamo na tanjše rezance.
3. Za omako zmešamo vse sestavine v skodelici.
4. Dobro segrejemo ponev ali vok in vlijemo olje. Ko je dobro ogreto (se že skoraj kadi), vanjo stresemo zelenjavo in tofu. Pražimo na srednji temperaturi in ves čas mešamo.
5. Ko se špageti skuhajo, vodo odlijemo in jih dobro odcedimo. Vmešamo v ponev in nanje zlijemo omako.
Na spletni strani boobeefoodee uporabljamo piškotke (cookies), ki sicer niso pečeni, so pa vseeno fini; zagotavljajo namreč, da stran deluje normalno, poleg tega pa poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali z uporabo spletne strani, predpostavljamo, da so vam všečni in da se strinjate z njihovo uporabo.
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Znižane cene knjigic receptov ter brezplačna poštnina nad 40eur! Opusti