1 min read
Peteršiljeva juha
Ko dobite velik šopek peteršilja, se mu poklonite tako, da iz njega pripravite slastno peteršiljevo juho. Uspeh garantiran. Okus izjemen. Zdravje na višku!
Ker je peteršiljeva juha dokaj aromatična, jo predlagam za uvedbo v prehrano malčkov po 12. mesecu, lahko pa date manj peteršilja. Ne bo tako zdrava in polna vitamina C, ampak še vedno bo zelo okusna. 🙂
Peteršiljeva juha
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
- PETERŠILJ, svež, 1 velik šopek
- KROMPIR, 3 manjši
- ČEBULA, 1 manjša
- OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
- SOL, ščep (ne je dodajati pred 12. mesecem starosti)
- KISLA SMETANA, poljubno za okras
KAKO TO GRE
- Na malo olja zarumenimo nasekljano čebulo, dodamo narezan peteršilj in dušimo 1-2 minuti. Dodamo na kocke narezan krompir, ki smo ga predhodno skuhali, zalijemo s približno 500 ml vode in kuhamo 1 minuto, med stalnim mešanjem.
- Ugasnemo in spasiramo ter dodamo žličko kisle smetane po okusu.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko* brez jajc