1 min read
Pastirčkova pita BoobeeFoodee
Pastirčkova pita BoobeeFoodee
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * mesno - piščanec * brez jajc
Ingredients
- PIŠČANČJE PRSI 100 g
- BUČKA 1 manjša
- KORENČEK 1 srednje velik
- PARADIŽNIK 1 večji
- GRAH mladi, 1 velika pest
- ZELENA PAPRIKA 1 manjši košček
- ORIGANO&BAZILIKA&TIMIJAN skupaj 1 čajna žlička
- ČESEN 1 strok
- OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
- ---
- KUMARE 2 večji
- KROMPIR star, 5 srednje velikih
- MLEKO 1 dcl
- MASLO 1 manjši košček
- RDEČA PAPRIKA ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- SOL ščep
- ČEBULA 1 manjša
- JOGURTOV SIR 1 manjši kos
Instructions
- Kumare olupimo, naribamo in dobro odcedimo ter ožamemo.
- Na malo olivnega olja, ki ga segrejemo, na hitro opečemo na male koščke narezanega piščanca. Ko je zlato-rjave barve, dodamo korenček in začimbe, 0,5 dcl vode in na srednjem ognju dušimo nekaj minut.
- Čez čas dodamo narezane bučke in paradižnik ter papriko. Dušimo še nekaj minut in dodamo svež grah; premešemo, kuhamo še nekaj minut, nato pa odstavimo.
- Medtem posebej skuhamo na kocke narezan krompir do mehkega. Odcedimo in prihranimo.
- Na malo vode v posodi podušimo sesekljano čebulo, dodamo kumare, malo rdeče paprike in kuhamo na srednjem ognju, dokler niso kumare zmehčane. Dodamo paradižnikovo mezgo, dobro premešamo in pretlačimo krompir skupaj s kumarami. Počasi vmešavamo maslo in mleko, da nastane kremast pire, ki ga rahlo solimo.
- Pečico ogrejemo na 200°C.
- V ognjevaren pekač naložimo piščanca skupaj z zelenjavo, čez naložimo pire s kumarami in naribamo sir.
- Pečemo slabih 10 minut s funkcijo žar/gril in ventilator. Sproti spremljamo, da se nam po vrhu ne zapeče preveč.