1 min read

Pastirčkova pita BoobeeFoodee

pastirckova pita boobeefoodee_wmpastirckova pita boobeefoodee1_wmpastirckova pita boobeefoodee2_wmpastirckova pita boobeefoodee3_wmpastirckova pita boobeefoodee4_wm

Pastirčkova pita BoobeeFoodee

* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * mesno - piščanec * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • PIŠČANČJE PRSI 100 g
  • BUČKA 1 manjša
  • KORENČEK 1 srednje velik
  • PARADIŽNIK 1 večji
  • GRAH mladi, 1 velika pest
  • ZELENA PAPRIKA 1 manjši košček
  • ORIGANO&BAZILIKA&TIMIJAN skupaj 1 čajna žlička
  • ČESEN 1 strok
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • ---
  • KUMARE 2 večji
  • KROMPIR star, 5 srednje velikih
  • MLEKO 1 dcl
  • MASLO 1 manjši košček
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
  • SOL ščep
  • ČEBULA 1 manjša
  • JOGURTOV SIR 1 manjši kos

Instructions
 

  • Kumare olupimo, naribamo in dobro odcedimo ter ožamemo.
  • Na malo olivnega olja, ki ga segrejemo, na hitro opečemo na male koščke narezanega piščanca. Ko je zlato-rjave barve, dodamo korenček in začimbe, 0,5 dcl vode in na srednjem ognju dušimo nekaj minut.
  • Čez čas dodamo narezane bučke in paradižnik ter papriko. Dušimo še nekaj minut in dodamo svež grah; premešemo, kuhamo še nekaj minut, nato pa odstavimo.
  • Medtem posebej skuhamo na kocke narezan krompir do mehkega. Odcedimo in prihranimo.
  • Na malo vode v posodi podušimo sesekljano čebulo, dodamo kumare, malo rdeče paprike in kuhamo na srednjem ognju, dokler niso kumare zmehčane. Dodamo paradižnikovo mezgo, dobro premešamo in pretlačimo krompir skupaj s kumarami. Počasi vmešavamo maslo in mleko, da nastane kremast pire, ki ga rahlo solimo.
  • Pečico ogrejemo na 200°C.
  • V ognjevaren pekač naložimo piščanca skupaj z zelenjavo, čez naložimo pire s kumarami in naribamo sir.
  • Pečemo slabih 10 minut s funkcijo žar/gril in ventilator. Sproti spremljamo, da se nam po vrhu ne zapeče preveč.

Dodaj odgovor