1 min read

Papričin namaz

Posrečena varianta svežih popečenih paprik, kisle smetane in masla (lahko tudi samo skute), mediteranskih začimb in vonja po poletju. 🙂

papričin namazpapričin namaz1

Papričin namaz

* od 11. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients
  

  • RDEČA PAPRIKA sveža, 1 velika
  • RDEČA PAPRIKA sušena, velik ščep
  • REPIČNO OLJE 1 čajna žlička
  • SOL ščep
  • ORIGANO&TIMIJAN&BAZILIKA skupaj 1 čajna žlička
  • MASLO 1 manjši košček (10 g)
  • KISLA SMETANA 1 jušna žlica
  • ČESEN 1 večji strok

Instructions
 

  • Papriko narežemo na kose in na vročem olju dobro popečemo, da porjavi, skoraj počrni. Dodamo ji maslo, stisnjen strok česna in počakamo, da se vse skupaj ohladi.
  • Zmiksamo v čimbolj gladko maso.
  • Dodamo preostale sestavine in v sekljalniku zmešamo v homogen namaz.

Dodaj odgovor