Juha iz pečene buče

Hokaido buča je super pripravna za juho, saj je mehkejša, meso je pa aromatično. Juho iz buče že pripravljali na več različnih načinov: * http://www.boobeefoodee.si/blog/bucna-juha-z-gorsko-leco-in-ajdovo-kaso/ * http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-pomarancna-juha-z-rizem/ * http://www.boobeefoodee.si/blog/bucno-porova-kremna-juha/ Tokrat smo želeli okus še bolj poudariti, zato smo jo najprej pekli v pečici. Fan-ta-sti-čno! Priloga je poljubna, mi smo dodali kar kuskus. * od 8. […]

1 min read

Ovseni poljubčki

Velikokrat se tudi sama sprašujem, kam s tisto pulpo, ki ostane po delanju domačega ovsenega mleka. Največkrat gre v jogurt ali mleko, dodamo sadje in zajtrk je tu. Naredila sem že polpete z zelenjavo, domač čokolino, za piškotke sem se pa odločila včeraj. Malo kakav, vanilije v prahu, banana in voila, hiter simpatičen prigrizek za […]

1 min read

Domač muesli

Mešanica kosmičev, semen, suhega sadja, svežega sadja, sladkorja/sladila, ščepca soli pa še česa se vedno znova izkaže za odlično, hitro pripravljeno jed, ki nam služi kot prigrizek, malica, obogatitev zajtrka ali posladek kar tako. 🙂 Osnovni recept je vedno pretežno enak: – 3 dele kosmičev (pirini, ovseni, ajdovi, proseni – izberemo poljubno) – 1 del […]

2 mins read

Krompirjeva pita s piščancem in špinačo

Krompir, špinača in tudi včasih piščanec so taka preverjena slovenska kombinacija, po kateri radi posežemo, še posebej pri “mehkem” krompirju, ki je primeren tudi za mlajše otroke. Želela sem pripraviti nekaj drugačnega, da ne bo vedno klasika s pirejem in spasirano špinačo, zato sem krompir pretvorila v pito, obložila s soparjeno špinačo, popečenim piščancem in […]

2 mins read