Bistra zelenjavna juha z bučnimi tortelini

Drugi poskus testenin je več kot dobro uspel; načeloma se testenine vedno delajo iz moke pšenice durum, ki je trša, vendar se jo težko dobi, še posebej pa eko različico. Zato smo se znašli po svoje; namesto celega zdroba, ki bi ga sicer lahko uporabili, prav tako kot smo ga pri špinačnih raviolih, smo tokrat […]

2 mins read

Kakakovi ovseni piškoti s kokosom

Z malo limonine lupinice in z malo pomaranče. In z mixom študentske hrane. Indijski oreščki. Kokosova zmes, ki je ostala po delanju domačega kokosovega mleka. In še malo datljev. Žlička sladkorja demerara. Ufff … sestavine, ki so nam ostale po raznih ostalih receptih, smo zmetali skupaj in nastali so simpatični kakakovo-ovseno-kokosovi-oreščkasto-pomarančni piškoti. 😀 * od […]

1 min read

Bučni kaneloni s kremnim sirom in žajbljevim bešamelom

Zanimiva, čeprav že večkrat preverjena kombinacija buče in žajblja ter buče in kremnega sira. Če niste ljubitelj žajblja, pozor! – okus je intenziven, čeprav ga lahko sami spreminjate z odvzemanjem listkov žajblja. Otrok je bil navdušen, ampak že vemo, da ima rad močnejše okuse, meni je bilo zanimivo, nisem pa tako strašen ljubitelj žajblja, očka […]

2 mins read

Zdrob s čokoladnim presenečenjem

Nič posebnega – zdrob, ki ga imamo pri nas zelo radi, tokrat na spet malo drugačen način, da so presenečene oči, razvajane pa brbončice. Uporabite pravo čokolado, ker je bolj polnega okusa, za omakico pa pravzaprav sledite lastnemu navdihu – mi smo uporabili sveže stisnjen sok iz granatnega jabolka in pomaranče. Predlogi: – na hitro […]

1 min read

Špinačni ravioli s sirovim nadevom in arašidova omaka

Prvič delane katerekoli domače testenine; odločitev je padla za raviole, ker z njimi ni toliko dela. Špinače bi bilo lahko več, vsaj za polovico in bi bil okus še bolj intenziven. Za nadev smo se odločili kar preprost sirov, vendar bi lahko dali marsikaj, mi predlagamo tudi: – popečene piščančje koščke s curryjem in mocarelo […]

3 mins read