Domača tunina pašteta

Ker je bila piščančja pašteta nazadnje pravi hit, sem pripravila še tunino, ki je tudi fantastična, lepo mazljiva, okusna, poletna. 🙂 Pri peteršilju se mi je po nesreči “zatresla” roka, zato sem se bala, da ga bo preveč, ampak je pa tako lepo zaokrožil paleto okusov – najprej tak zelenkast, močen okus, ki je med […]

1 min read

Dvakrat pečeni veganski italijanski piškotki

Kako pompozen naslov, mar ne? 🙂 Gre pa za enostavno pecivo, ki je pravzaprav postalo poimenovanje za današnje “piškote”, saj to pomeni dvakrat pečen v latiščini, kar so seveda povzeli tudi italijani. Poznani so tudi pod imenom “cantuccini” oz. pri nas “domači prijatelj”. Priprava je preprosta (v celoti jih je z malo asistiranja naredil kar […]

1 min read

Domača piščančja pašteta

Zakaj pa ne bi doma pripravili zanimive, drugačne paštete, popolnoma po vašem okusu? 🙂 Brez dodatkov, konzervansov, stabilizatorjev, ojačevacev okusa in soli. Pa še meso lahko tako porabimo na drugačen način. Pri kuhanju jušne osnove mi je ostalo nekaj mesa na kosteh in po nekaj minutah tuhtanja sem sem spomnila, da še nikoli nisem pripravila […]

1 min read

Rižotka s šparglji in indijskimi oreščki

Šparglji tako in drugače, z jajcem, pečeni na žaru, z lososom in divjim rižem, z veganskimi tofujevimi ocvirki, gratinirani z njokci, v juhi s sladkim krompirjem … Vse to smo že preizkusili, pojedli in se zadovoljno smejali. Lani. 🙂 Letošnja sezona ponovno obeta in sem komaj čakala, da pridejo do mene, ti zanimivi, zdravi, drugačni, […]

1 min read

Kitajski burek

Se sliši smešno, zanimivo, nenavadno? 🙂 Pravzaprav je zelo preprosto, prijateljstvo dveh različnih kuhinj, ki se res odlično prepleteta v to hitro poslastico, ki je nahranila in zadovoljila tudi bolj zahtevne jedce. Za nadev sem uporabila enega izmed naših receptov, ki je tudi v knjigici (Riž z nadevom “spomladanski zvitki”), porabila pa sem tudi še […]

2 mins read

Koruzne kvašene empanade z mletim mesom in šampinjoni

Najboljša ideja, kako otroka vključiti v proces priprave hrane, je nekaj preprostega, ampak vseeno recept, ki terja nekaj minutk za mešanje in prevračanje, gnetenje in valjanje. Kot sem že pred kratkim pisala, smo dobili na preizkušnjo super pomagalo Pomagavčka in sva se že takoj zjutraj odločila, da narediva nekaj iz testa. Bil je mesni dan, […]

2 mins read

Polnjeni jajčevci

Kaj je lepšega kot jed, ki diši po poletju in svežini, ki vas nasiti za dlje časa in ne obteži? Super kombinacija jajčevca, skuše in rjavega riža nas je dobro podkrepčala in zadovoljila – mene, ker imam rada bolj lahko hrano, po kateri se lahko že nekaj minut zatem, ko jo zaužijem, povzpnem na kolo […]

1 min read

Tofujeva enolončnica

Sveža in še vedno malo hrustljava zelenjava, slab liter zelenjavne jušne osnove, poljuben tofu in kitajski rezanci; enolončnica, ki jo boste vzljubili na prvo žlico. Na podoben način lahko pripravimo tudi marsikatero drugo hitro zelenjavno/kitajsko juho z rezanci; potrebujemo le tri osnovne stvari: jušno osnovo (naj si bo zelenjavna, piščančja ali goveja), beljakovino (meso, tofu, […]

1 min read

Domači kebab (na 3 načine)

Lepa sončna nedelja, ki kar kliče po pikniku, ki bi otvoril sezono ali pa po svežem pohajkovanju po prezračenih gozdovih. Kakorkoli, v vsakem primeru predlagam hitro različico vsem znanega kebaba, ki ni presoljen, beljakovine pa lahko izbiramo sami. Odločila sem se za tri različice: eno s klasično varianto piščanec, druga z dimljenim tofujem, tretja pa […]

2 mins read