Granola Čokoleko

Granola Čokolelo je nekaj najboljšega, kar boste kdajkoli jedli na področju granol oz. hrustljavih domačih kosmičevih mešanic. Resnično. Ime Čokoleko je nastalo iz kombinacije čokoladnih koščkov in popečenih lešnikov, posutih čez kakavove kosmiče in povezanih s kokosovim oljem. Om nom nom, njami.  Paše h poljubnemu toplemu mleku, da se čokoladni koščki lahko raztopijo, če želite […]

1 min read

Slovenski burek

Slovenski burek (oz. bolje rečeno je verjetno slovenski mesni zavitek 😉 )je dišeč in slasten burek z nadevom, ki poveže tipične slovenske sestavine, ki sem jih tokrat našla na različnih slovenskih kmetijah, tako da je še bolj pristen. Morate ga poskusiti. 🙂 Če imate radi domače klobase ali pečenice, jih lahko zamenjate z mletim mesom ali […]

2 mins read

Medenkoti

Po uspešnem receptu za domače žele bonbončke, sem se tokrat odločila za medeno različico, ki ravno tako pomagajo vzpodbujati imunski sistem. Pravzaprav sem predrugačila sirup Imunko v te bonbončke, ki sem jih poimenovala Medenkoti.  Narejeni so zelo hitro, saj sem uporabila camu-camu v prahu, ki je booogat z vitaminom C in je (verjetno) dobra alternativa za vse, […]

1 min read

Grahov falafel

Mhm, tudi grahov falafel obstaja. Izredno dober, ker mu daje grah tisti sladkasti priokus in je super protiutež čičeriki, ki je včasih že skoraj “pretežka” za ta slavni okusni veganski polpetek.  Kot vedno ne boste potrebovali veliko, mini sekljalnik, nekaj osnovnih sestavin in obilo dobre volje. Pri oblikovanju polpetkov vam lahko pomagajo tudi pridne male […]

1 min read

Bučna juha z mešanimi semeni

Na naš jedilnik se je čisto tiho, a z veliko sloga prikradla nova jesenska uspešnica – kremna bučna juha z mešanimi semeni, ki diši tako slastno, da bi lahko zlahka služila kot naravna aroma za sveče. 🍂🥣 Priprava je pravzaprav sila enostavna, jed pa povezujejo dodělaní okusi: nežno popečen por na kokosovi maščobi, ki poskrbi […]

2 mins read

Prešpikano pecivo z grozdjem

Joj, ta jesen! Waau, polna barv, okusov, divjih kombinacij, ki se jih splača izkoristiti do temeljev. Tako je v sodelovanju z Mercatorjevim projektom KuhaM nastal še en nepozaben recept za slastno prešpikano pecivo, polno žametnih jesenskih okusov, čudovito domače grozdje in prelepe slive pa so vrhunsko zaokrožile to njami pecivo. Prešpikano pecivo z grozdjem   […]

2 mins read

Mavrična juha s sladkim krompirjem in kokosovim mlekom

Ki polepša dan in dvigne razpoloženje, hkrati pa okrepi imunski sistem. Super okusna mavrična juha je brez nepotrebnega škroba in ravno prav gostljata, da vam ob njej zapoje duša. Moj sinko jo je pojedel dvojno porcijo, valda sem bila presrečna. 🙂  Narezala sem nekaj bučke, sladkega krompirja, obogatila s kokosovim mlekom ter rdečo lečo in […]

1 min read

Zapečena cvetača

Zapečena cvetača je nastala po navdihu nekega lepega dopoldneva, ko sploh nisem imela nobene razkošne ideje, kaj skuhati. Zatorej sem se zatekla k dobri stari preproščini in se odločila za hrustljavo zapečeno cvetačo z enostavnim bešamelom.  CVETAČA: Cvetačo sem pred peko samo malo blanširala v vreli in rahlo soljeni vodi (natrgano na cvetke sem pokuhala […]

2 mins read

Hrustljava domača granola

Hrustljava hrks-hrsk domača granola, ki jo lahko pripravite zase, za otroke (obožujejo jo) ali za srečkico nosečkico. 😉 Recept vsebuje izbrane sestavine in boste po njem še dooolgo site, torej vam ne bo prehitro dvignil krvnega sladkorja, zato tudi padec ne bo prehud. 🙂  Granolo lahko pripravite vnaprej in hranite v zaprti posodi – pri […]

2 mins read